Κυριακή, 31 Ιουλίου 2011 01:56

Κορυφώνεται η ταλαιπωρία με τη μεταφορά της τουρμπίνας στη Μεγαλόπολη την ερχόμενη Πέμπτη

Γράφτηκε από την

- Παράκαμψη από Θουρία - Δυρράχι - Λεοντάρι για τα ΙΧ

Μία ακόμα... δόση ταλαιπωρίας περιμένει αρκετούς οδηγούς κι αυτή την εβδομάδα, καθώς μεθαύριο Τρίτη, 2 Αυγούστου, αλλά και την Πέμπτη 4 του μήνα, επαναλαμβάνεται η τιτάνια προσπάθεια για τη μεταφορά -από την Καλαμάτα στο ενεργειακό κέντρο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη- μίας ακόμα τουρμπίνας, βάρους 580 τόνων για την υπό κατασκευή μονάδα φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αρμόδιας για τη μεταφορά εταιρείας «Αλυσανδράτος», η εκκίνηση θα γίνει στη 1 το μεσημέρι της Τρίτης από την Καλαμάτα, με πρώτο σταθμό στην Αλλαγή.

Την ημέρα εκείνη, η κυκλοφορία στο εθνικό οδικό δίκτυο από Καλαμάτα έως Αλλαγή -και αντίστροφα- θα δίνεται σταδιακά σε όλα τα σημεία όπου ο όγκος του «συρμού» επιτρέπει στάση. Τις στάσεις και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ελέγχει η Διεύθυνση Τροχαίας Καλαμάτας.

ΑΠΟ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

Την Πέμπτη, στις 6 το πρωί, ο ειδικός συρμός οχημάτων με το βαρύ φορτίο του θα ξεκινήσει από την Αλλαγή προς τη Μεγαλόπολη και γι’ αυτό -μέχρι τις 8 το βράδυ- θα διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στον εθνικό δρόμο Τρίπολης - Καλαμάτας, από τη Μεγαλόπολη έως την Αλλαγή και αντίστροφα.

Οπως ανακοινώθηκε ειδικότερα, η κυκλοφορία των αυτοκινήτων -εκτός φορτηγών και λεωφορείων- από Τρίπολη προς Καλαμάτα και αντίστροφα θα γίνεται μέσω παράκαμψης Λεονταρίου - Θουρίας - Καλαμάτας και αντίστροφα, ενώ ειδική σήμανση θα τοποθετηθεί για την ευκολία των οδηγών. Ο εκτιμώμενος χρόνος διέλευσης της παράκαμψης των 55 χιλιομέτρων είναι 1 ώρα και 20 λεπτά, ενώ προσωπικό των εμπλεκόμενων εταιρειών καθώς και τροχονόμοι θα βοηθούν τους οδηγούς με πληροφορίες κατεύθυνσης.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι από την εν λόγω παράκαμψη δεν θα επιτραπεί την Πέμπτη 4 Αυγούστου η διέλευση των φορτηγών και λεωφορείων. Τα οχήματα αυτά θα μπορέσουν να κινηθούν στο εθνικό οδικό δίκτυο Τρίπολης - Καλαμάτας, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι στα σημεία από Μεγαλόπολη έως την Αλλαγή -και αντίστροφα- θα υπάρχουν καθυστερήσεις, από μία έως και τρεις ώρες.

Την ίδια ημέρα, εξ άλλου, στο τμήμα του εθνικού δρόμου από τη Μεγαλόπολη έως την Αλλαγή -και αντίστροφα- απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων που μεταφέρουν εύφλεκτα ή επικίνδυνα υλικά.

Την πιστή εφαρμογή των ρυθμίσεων αυτών θα ελέγχουν οι αρμόδιες υπηρεσίες Τροχαίας Καλαμάτας, Μεγαλόπολης, Τρίπολης υπό την εποπτεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αρκαδίας και Πελοποννήσου.