Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2011 18:49

Θέμελης και Αλατζάς ομιλητές στο Συνέδριο της Μεσσηναικής Αμφικτιονίας

Γράφτηκε από την

Στο συνέδριο της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 10 Αυγούστου στην Costa Navarino, θα πατρουσιαστούν δύο σπουδαίες εισηγήσης, οι οποίες έχουν σχέση με τη Μεσσηνία και την τουριστική και όχι μόνο ανάπτυξη της.
Σήμερα για τη Μεσσηνία οι ναυαρχίδες για την ανάπτυξη της μεγαλη σημασία έχουν  δύο πράγματα συμποσούμενα σε ένα. Το πρώτο είναι ο μεγαλύτερος αναδειγμένος αρχαιολογικός χώρος της Ελλάδος, η Αρχαία Μεσσήνη και το δεύτερο ο τουρισμός της με το υπέροχο κλίμα της, κάτι που από την αχαιότητα είχε καταγραφεί, όπως στην τραγωδία «ΚΡΕΣΦΟΝΤΗΣ» του Αριστοφάνη.
Για την παρουσίαση αυτών των δύο πραγμάτων, η Μεσσηνιακή Αμφικτυονία αναζήτησε ότι καλύτερο θα μπορούσε να βρεθεί στο παγκόσμιο χώρο και επιλέχτηκαν  δύο προσωπικότητες με παγκόσμια αναγνώριση. Η πρώτη, είναι αυτή του καθηγητή αρχαιολογίας κυρίου Πέτρου Θέμελη, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: Πολιτιςμός και Ανάπτυξη. Η περίπτωση της Αρχαίας Μεσσήνης. Η δεύτερη του Παναγιώτη Αλατσά, Γενικού Δ/ντή της Starwood and Resorts Costa Navarino, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: The power of relatioship. «Everything Communicate».
Ο καθηγητής Πέτρος Θέμελης είναι πλέον γνωστός όχι μόνο στη Μεσσηνία αλλά και σε όλη την Ελλάδα  και επίσης στο εξωτερικό με το σπουδαίο ανασκαφικό έργο του, αυτό της Αρχαίας Μεσσήνης. Ο Παναγιώτης Αλατσάς με σπουδές στο τουριστικό μάνατζμεντ στον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι γνωστός στον τουριστικό κόσμο παγκοσμίως, αφού πριν έλθει στην Ελλάδα έχει διατελέσει γενικός διευθυντής ξενοδοχειακών συγκροτημάτων στο Ντουμπάι, την Κίνα, στην Ιαπωνία, τη Συγκαπούρη, στη Σαουδική Αραβία, στο Μπαλί, στο Μπρουνέϊ, στη Μπαγκόγκ, στη Φλώριδα, στην Αθήνα στο Μόντεαλ και στο Τορόντο.
Τέλος ενημερώνονται οι μεσσήνιοι ομογενείς μας που ζούν τόσο στην Αμερική, Καναδά και Αυστραλία αλλά και στην Ευρώπη, οι οποίοι δεν είναι μέλη της Αμφικτυονίας και θα ήθελαν  θέλουν συλογικά να συμμετέχουν στις εργασίες του συνεδίου να έλθουν σε επαφή με το γραμματέα κ. Παναγιώτη Μπαζίγο, τηλέφωνο 6977948911 ή τον ταμία κύριο Ιωάννη Πράνταλο τηλέφωνο 6973327267.

Από το Γραφείο Τύπου της Αμφικτιονίας


NEWSLETTER