Τρίτη, 02 Αυγούστου 2011 01:12

Πάνε για Τρίπολη οι ιδιοκτήτες ταξί - Xθες απέκλεισαν τη ΔΟΥ και έκαναν πορεία

Πάνε για Τρίπολη  οι ιδιοκτήτες ταξί - Xθες απέκλεισαν τη ΔΟΥ και έκαναν πορεία

Σε κινητοποιήσεις στην Τρίπολη αναμένεται να συμμετάσχουν σήμερα οι ιδιοκτήτες ταξί της Καλαμάτας, ενώ δεν αποκλείεται να φτάσουν και μέχρι την Αθήνα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Καλαμάτας Γ. Παπαδέα. Χθες οι κινητοποιήσεις τους στην Καλαμάτα ξεκίνησαν με συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου της ΔΟΥ για περίπου μία ώρα και συνεχίστηκαν με πορεία των ταξί στην παραλία και το κέντρο της πόλης. Υπήρξαν μάλιστα περιπτώσεις -ειδικά στο κέντρο της Καλαμάτας- όπου προκλήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο, ενώ σε αρκετούς δρόμους σχηματίστηκαν ατελείωτες ουρές, μέχρι τα ταξί να σταθμεύσουν για μια ακόμη φορά πάνω στην κεντρική πλατεία.

Οι ιδιοκτήτες ταξί απέκλεισαν συμβολικά την είσοδο της ΔΟΥ και διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια. Οταν αποχώρησαν, κατευθύνθηκαν πεζή στο λιμάνι όπου είχαν παρκάρει τα ταξί και πραγματοποίησαν πορεία στην οδό Ναυαρίνου μέχρι το "Φιλοξένια". Επέστρεψαν μέχρι τη Φαρών, μέσω της οποίας συνέχισαν την πορεία τους κορνάροντας μέχρι το κέντρο της πόλης, όπου στάθμευσαν πάνω στην πλατεία.

Να σημειωθεί πως χθες εστάλη εγκύκλιος στους περιφερειάρχες από το υπουργείο Υποδομών - Μεταφορών και Δικτύων, για την εφαρμογή του νόμου περί παρακώλυσης των συγκοινωνιών, ο οποίος προβλέπει όχι μόνο ποινικές διώξεις, αλλά και αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων για 1 χρόνο.