Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2011 10:42

Σήμερα μέχρι Αλλαγή μία ακόμα τουρμπίνα

Γράφτηκε από την

Από Καλαμάτα μέχρι Αλλαγή μεταφέρεται σήμερα μία ακόμα τεράστια τουρμπίνα για το εργοτάξιο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη. Την Τσακώνα όμως προγραμματίζεται τελικά να την ανέβει την επόμενη εβδομάδα.

Η γιγάντια επιχείρηση για τη μεταφορά της τουρμπίνας στο ενεργειακό κέντρο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη θα ξεκινήσει σήμερα στις 3.30 το μεσημέρι. Μέχρι το βράδυ, το τεράστιο όχημα εκτιμάται πως θα έχει φτάσει στη διασταύρωση της Αλλαγής, όπου θα παραμείνει τις επόμενες ημέρες μέχρι να καθοριστεί πότε ακριβώς θα ανέβει την Τσακώνα.

Σήμερα η μεταφορά θα ξεκινήσει από τη Νέα Είσοδο Καλαμάτας και η ταχύτητα με την οποία θα κινείται το όχημα κατά μήκος της διαδρομής μέχρι την Τσακώνα υπολογίζεται στα 7 χλμ. την ώρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ειδικής μεταφορικής εταιρείας "Αλυσανδράτος", η κυκλοφορία των υπόλοιπων οχημάτων θα επιτρέπεται σταδιακά και στα δύο ρεύματα του συγκεκριμένου δρόμου, όταν το κομβόι της τουρμπίνας θα μπορεί να σταματήσει.

Η Τροχαία Καλαμάτας παρακαλεί τους οδηγούς να οδηγούν με σύνεση και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των τροχονόμων, για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.