Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2016 16:18

Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών Μεσσηνίας: «Συμμετοχή στην απεργία κατά των αποφάσεων Φίλη»

Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών Μεσσηνίας: «Συμμετοχή στην απεργία κατά των αποφάσεων Φίλη»

“Οι κυβερνητικές αποφάσεις και συγκεκριμένα η υπουργική απόφαση του κ. Φίλη, αλλάζει όλο το πλαίσιο της εκπαίδευσης σε αρνητική κατεύθυνση αφού έχει ως μοναδικό γνώμονα τη δραματική μείωση των εκπαιδευτικών, φέρνει μια σειρά από αλλαγές, που αντί να αναβαθμίζουν, υποβιβάζουν την ποιότητα της εκπαίδευσης”.

Αυτό αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συνεργασία Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Μεσσηνίας. Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Μια χώρα που γίνεται πιο "φτωχή" δεν θα έπρεπε να συμβιβάζεται σε ένα "πιο φτωχό" σχολείο, αλλά να "έχει στον νου της τα παιδιά" και διατηρώντας την περηφάνια της να επιμένει να διεκδικεί ένα καλύτερο σχολείο για ένα καλύτερο μέλλον.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας με ενότητα να συμμετέχουμε στην απεργία στις 15/9 για να ανατρέψουμε τις πρωτόγνωρες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης που επιφέρουν δραματικές αλλαγές σε βάρος των μαθητών, των γονιών και εκπαιδευτικών, με θέσεις, με προτάσεις, με αγώνα να περιφρουρήσουμε το Δημόσιο Σχολείο».