Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2016 08:52

7 παιδιά δεν μπορούν να πάνε στο ΕΕΕΕΚ Φιλιατρών 

7 παιδιά δεν μπορούν να πάνε στο ΕΕΕΕΚ Φιλιατρών 

Αγανακτισμένοι είναι οι γονείς παιδιών με ειδικές ανάγκες που φοιτούν στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Φιλιατρών, καθώς μπορεί να έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από το άνοιγμα του σχολείου όμως πολλά από αυτά δεν μπορούν να πάνε λόγω των ελλείψεων που υπάρχουν.

Χαρακτηριστικό είναι πως από τα 14 παιδιά που έχει το σχολείο, τα 7 αναγκάζονται να μένουν ακόμη στο σπίτι, καθώς οι ελλείψεις προσωπικού αλλά και δρομολογίων ταξί καθιστούν αδύνατη τη φοίτησή τους. Για εμπαιγμό και αδιαφορία από την πλευρά της πολιτείας κάνουν λόγο οι γονείς, καθώς πάρα το άνοιγμα του σχολείου και τις μεγαλόστομες υποσχέσεις που έχουν συνηθίσει να ακούν κάθε φορά, στην πραγματικότητα ουσιώδη προβλήματα μένουν άλυτα, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των παιδιών και των οικογενειών τους.

Πιο συγκεκριμένα, στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Φιλιατρών αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να πάνε στο σχολείο 7 παιδιά και αυτό γιατί δεν έχει βρεθεί ακόμη λύση για ένα δρομολόγιο ταξί, με το οποίο εξυπηρετούνται 3 παιδιά και δεν υπάρχει μέχρι στιγμής πληροφόρηση για το πότε θα βρεθεί. Ακόμη 3 παιδιά δεν μπορούν να πάνε στο σχολείο καθώς δεν υπάρχει βοηθητικό προσωπικό που είναι απαραίτητο για τα παιδιά αυτά και ένα ακόμη παιδί δεν μπορεί να πάει γιατί δεν υπάρχει νοσηλευτής. Οπως ενημερωθήκαμε από τη διεύθυνση του σχολείου, εντός της επόμενης εβδομάδας και πιθανότατα την Δευτέρα για τις δύο τελευταίες περιπτώσεις θα προσληφθεί ένα άτομο βοηθητικό προσωπικό από τα δύο που είχαν ζητηθεί -ήδη έχει εγκριθεί η πίστωση- και ευελπιστούν στις επόμενες εγκρίσεις να προσληφθεί και το δεύτερο. Οσον αφορά τη θέση νοσηλευτή, εκτιμάται ότι είναι θέμα εβδομάδας να προσληφθεί ένα άτομο, καθώς έχει γίνει καθορισμός των πινάκων και εκκρεμεί η έγκριση της πίστωσης.

Πάντως οι γονείς δεν κρύβουν την πλήρη απογοήτευσή τους για τη στάση της πολιτείας, καθώς όπως λένε μπορεί κάθε χρόνο να ακούν υποσχέσεις και λόγια ότι τα σχολεία αυτά είναι σε προτεραιότητα -όπως και θα έπρεπε να είναι-, αλλά αυτό δεν υλοποιείται στην πράξη. Απόδειξη είναι ότι έχει περάσει τόσος καιρός και ακόμη δεν έχουν ξεπεραστεί τα προβλήματα. Οπως μας είπαν, δεν μπορούν να κάνουν αγιασμό στις 12 Σεπτεμβρίου με την έννοια ότι ξεκινά το σχολείο και να μην μπορούν τα παιδιά να πάνε σε αυτό -«είναι σαν μας ρίχνουν στάχτη στα μάτια» ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια τους. 

Κ.Μπ.