Παρασκευή, 05 Μαϊος 2017 17:25

Από σήμερα το Πανελλήνιο Συνέδριο Φοιτητών Αρχαιολογίας στην Καλαμάτα

Από σήμερα το Πανελλήνιο Συνέδριο Φοιτητών Αρχαιολογίας στην Καλαμάτα

 

Το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φοιτητών Αρχαιολογίας διοργανώνουν οι φοιτητές του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα, στην Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών και συγκεκριμένα στο αμφιθέατρο «Ν. Πολίτης», από σήμερα Παρασκευή εως την Κυριακή.

Θέμα του είναι "Σήμα Πολύτροπον. Ενα διεπιστημονικό αρχαιολογικό ταξίδι από τον κόσμο των συμβόλων στην πράξη της ερμηνείας". Στο συνέδριο θα συμμετέχουν συνολικά 80 φοιτητές Αρχαιολογίας, από όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας. 

Πρόκειται για ένα συνέδριο - θεσμό που ως στόχο έχει να φέρει τους φοιτητές Αρχαιολογίας κοντά, ώστε να ανταλλάξουν πολύτιμες ιδέες και απόψεις πάνω στην επιστήμη τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι καθ'όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης η οργανωτική επιτροπή του Συνεδρίου, η οποία απαρτίζεται από προπτυχιακούς φοιτητές, μαθήτευσε σε διάφορα πεδία με την αμέριστη υποστήριξη των εποπτευόντων καθηγητών.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών και συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και συγκεκριμένα με την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας. Από το 2003 το Τμήμα Ιστορίας συνδυάζει τις παραδοσιακές επιστήμες της Ιστορίας και της Αρχαιολογίας με το σύγχρονο επιστημονικό πεδίο της Πολιτισμικής Διαχείρισης. Προσφέρει στους εκπαιδευόμενους σταθερό θεωρητικό υπόβαθρο και πρακτικές δεξιότητες, ώστε να ανταποκριθούν στις προκλήσεις και τις προοπτικές των δύο κλάδων.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου είναι στη διεύθυνση: www.archaeosouluop.weebly.com.