Πέμπτη, 25 Μαϊος 2017 09:28

Ανταλλαγή φοιτητών με το Πεκίνο για Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ Πελοποννήσου

Ανταλλαγή φοιτητών με το Πεκίνο για Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ Πελοποννήσου

 

Σχέσεις συνεργασίας, ανταλλαγής φοιτητών και σπουδαστών δρομολογούνται ανάμεσα στο Πεκίνο με το ΤΕΙ και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Η θετική αυτή προοπτική γνωστοποιήθηκε κατά τη χθεσινή επίσκεψη αντιπροσωπείας της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου του Πεκίνου, στο ιστορικό Δημαρχείο Καλαμάτας. 

Την αντιπροσωπεία που συνοδευόταν από στελέχη της κινεζικής πρεσβείας στην Αθήνα, υποδέχθηκε η αντιδήμαρχος Παναγιώτα Ντίντα.

Στη συνάντηση μετείχαν ο πρόεδρος του ΤΕΙ Πελοποννήσου (με έδρα την Καλαμάτα) Δημήτρης Βελισσαρίου και ο πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου - αναπληρωτής καθηγητής Νικόλαος Ζαχαριάς.

Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Πεκίνου Χουάνγκ Καν ενημέρωσε ότι ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη σχέσεων με την Καλαμάτα και προτίθενται να χρηματοδοτήσουν τη δωρεάν συμμετοχή τριών σπουδαστών από την πόλη σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα διεξαχθεί στο Πεκίνο. Απηύθυνε, επίσης, πρόσκληση προς το δήμαρχο και την αντιδήμαρχο να επισκεφθούν το Πεκίνο, ενώ εξέφρασε την ευχή φοιτητές από την Κίνα που επισκέπτονται διάφορα μέρη του κόσμου, για εκπαιδευτικούς σκοπούς, να επισκεφθούν την Ελλάδα και την Καλαμάτα. Ενημέρωσε για την αδελφοποίηση μεταξύ της Καλαμάτας και της πόλης Σιάν της Κίνας, στο πλαίσιο της οποίας έχει δρομολογηθεί η ανάπτυξη περαιτέρω σχέσεων. Τόνισε, επίσης, ότι η Καλαμάτα είναι ανοιχτή για την ανάπτυξη σχέσεων και με άλλες κινεζικές πόλεις, όπως το Πεκίνο.

Η κ. Ντίντα ενημέρωσε για την αδελφοποίηση μεταξύ της Καλαμάτας και της πόλης Σιάν, στο πλαίσιο της οποίας έχει δρομολογηθεί η ανάπτυξη περαιτέρω σχέσεων. Επεσήμανε, ακόμα, ότι η Καλαμάτα είναι ανοιχτή για την ανάπτυξη σχέσεων και με άλλες κινεζικές πόλεις, όπως το Πεκίνο.

Οπως έγινε γνωστό, η ανταλλαγή φοιτητών δρομολογείται σε συνεργασία με το ΤΕΙ Πελοποννήσου, ενώ στο Πανεπιστήμιο, στη σχολή της Καλαμάτας, τον Οκτώβριο, έχει προγραμματιστεί επιμόρφωση Κινέζων καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Γ.Σ.