Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011 13:54

Η Ανεξάρτητη Εκπαιδευτική Συνεργασία για τις εκλογές στην ΕΛΜΕ Λακωνίας

Γράφτηκε από την

Σ’ αυτήν την περίοδο, όπου η κρίση φτάνει με τη μορφή της κόλασης και άρχισε να ανάβει τις φωτιές των θυσιαστηρίων, για να κάψει δικαιώματα και κατακτήσεις, πρέπει να σκεφτούμε πολλαπλά αλλά και καθαρά. Όταν το κυρίαρχο σύστημα ετοιμάζει για μας και τα παιδιά μας το κολαστήριο της  ανεργίας, των ιδιωτικοποιήσεων, των περικοπών μισθών και συντάξεων, τότε πρέπει ν’ αντιδράσουμε! Να αποφασίσουμε πώς δε θα παραδώσουμε ένα κοινωνικό, εργασιακό και πολιτικό καθεστώς χειρότερο απ’ ότι παραλάβαμε.
Να επιστρέψουμε στα σωματεία! Να επαναφέρουμε στο προσκήνιο την ζωντανή πολιτική και την αποτελεσματικότητα της, και  μαζί τον κόσμο των δραστήριων – δυσαρεστημένων, κάνοντας κομμάτια τα δεσμά των ψευδαισθήσεων και μαζί τους την ησυχία των δεσμοφυλάκων τους.  Να βγάλουμε στην ανεργία τους Παναγόπουλους πριν χτυπήσει και τη δική μας πόρτα η ανεργία. Να ενώσουμε τη θέλησή μας. Να ενώσουμε τη δράση μας. Οργανωμένα. Όχι χωριστά, ούτε υποταγμένα. Με το σύνθημα που ενώνει την τάξη: Ανατροπή αυτής της πολιτικής που στέλνει εμάς και τα παιδιά μας στην κόλαση. Να τολμήσουμε να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους: η Κυβέρνηση (και οι τριγύρω πρόθυμοι συνοδοιπόροι) η Ευρωπαϊκή Ένωση το ΔΝΤ φτιάχνουν φέρετρα για εμάς και ψυχιατρεία για τους γιους και τις κόρες μας. Ένα είναι σίγουρο: εάν δεν αλλάξουμε τον κόσμο, πολλοί θα αλλάξουμε κόσμο. Εάν δεν βγούμε από τα σπίτια μας τα σχολεία μας  τα νοσοκομεία μας και τους χώρους εργασία μας σύντομα θα χάσουμε τα σπίτια μας τα σχολεία μας τα νοσοκομεία μας τις δουλείες μας!

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΛΜΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
29 ΝΟΕΜΒΡΗ 2011 ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ

Το λαϊκό κίνημα έχει όχι μόνο να διανύσει
ένα μακρύ και δύσκολο δρόμο,
αλλά να σκάψειτον δρόμο που θα διαβεί
διαβεί
Απευθυνόμαστε σε σένα συνάδελφε και συναδέλφισσα,   
Που ξεκίνησες γεμάτος όρεξη , όνειρα κι ελπίδα:
- πως θα  προσφέρεις στους μαθητές σου ουσιαστική μόρφωση
- πως θα τους βοηθήσεις να γίνουν κριτικά σκεπτόμενοι άνθρωποι
- πως οι αγώνες σου θα πιάσουν τόπο
- πως η ζωή σου θα γίνει καλύτερη
Απευθυνόμαστε σε σένα συνάδελφε και συναδέλφισσα,   
Που ξεκίνησες πρόσφατα την εκπαιδευτική σου πορεία, κουρασμένος από τον αγώνα για να διοριστείς. Που νοιώθεις αγανακτισμένος από την ομηρία της «διάθεσης στο ΠΥΣΔΕ», από την ανασφάλεια του μειωμένου ωραρίου και τη διαρκή απειλή της μετακίνησης, στην εργασιακή εφεδρεία
Απευθυνόμαστε σε σένα που έζησες τους μεγάλους αγώνες του κλάδου μας και σήμερα σε απειλούν, επικαλούμενοι την κρίση του νεοφιλελευθερισμού, για τη σύνταξη και το «εφάπαξ».
Απευθυνόμαστε σε σένα συνάδελφε της ΤΕΕ
που βρίσκεσαι σε εργασιακή ομηρία, γιατί η πολιτική των κομμάτων εξουσίας μετέτρεψε την επαγγελματική εκπαίδευση σε απλή κατάρτιση, γιατί αφήνουν τη σχολική διαρροή να θερίζει.    
Απευθυνόμαστε σ’ όλους εσάς που θέλετε να αντισταθείτε στη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα:
που καταστρέφει τον πλανήτη στο όνομα  του κέρδους
που μετατρέπει σε πρόσφυγες τους πολίτες της πατρίδας μας, στο όνομα του δολαρίου ή του ευρώ
που παράγει πολέμους στη μυρωδιά του πετρελαίου
που οξύνει τις κοινωνικές ανισότητες καλλιεργώντας τον ατομικισμό, το ρατσισμό και τον εθνικισμό.
Σας καλούμε στον κοινό μας αγώνα:
γιατί έχουμε τους ίδιους πόθους και τις ίδιες αγωνίες
γιατί ο μόνος δρόμος που έχουμε, είναι ο δρόμος της συμμετοχής και του αγώνα κι όχι της ιδιώτευσης.
γιατί οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να πληρώσουν διπλά το νεοφιλελευθερισμό, και στην άνοδο και στην κρίση του
για να βγάλουμε τα συνδικάτα από το τέλμα που τα οδήγησε ο κυβερνητικός συνδικαλισμός του ΠΑΣΟΚ σήμερα, της ΝΔ χθες.
για μια μαχητική και αποτελεσματική ΕΛΜΕ, με προτάσεις στα προβλήματα των σχολείων και των καθηγητών της περιοχής μας, με αγωνιστική διάθεση για την επίλυσή τους
Όλα τα παραπάνω για να υλοποιηθούν:
χρειάζεται χωρίς υποχωρήσεις σε αρχές και αξίες να εγκαταλείψουμε τη λογική της ιδεολογικής «καθαρότητας», της αγωνιστικής αποκλειστικότητας, των προσωπικών εγωισμών και των φοβικών συνδρόμων που τη συνοδεύουν
Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο της μετατροπής της ΕΛΜΕ σε αδρανοποιημένο σωματείο – χειροκροτητή των κυβερνητικών επιλογών.
Πήραμε την απόφαση να συνεχίσουμε με νέα ορμή, για μια άλλη προοπτική, αφού συμφωνήσαμε ένα κοινό πρόγραμμα διεκδικήσεων.
Θέλουμε να ζωντανέψουμε την ελπίδα των μεγάλων αγώνων, τη χαρά της συμμετοχής, το όραμα των μεγάλων αλλαγών.
Αφουγκραζόμαστε τη φωνή των συναδέλφων μας, που απαιτούν ενότητα σε όλα τα επίπεδα. ΕΝΟΤΗΤΑ μέσα από τη ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ, στις εκλογές και κυρίως μετά απ’ αυτές, στους αγώνες του αύριο.


NEWSLETTER