Τρίτη, 29 Αυγούστου 2017 07:57

Μεσσήνιοι με εξαιρετικές επιδόσεις έτοιμοι για σπουδές (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Μεσσήνιοι με εξαιρετικές επιδόσεις έτοιμοι για σπουδές (φωτογραφίες)

Τους πρώτους μεγάλους τους στόχους πέτυχαν oι νέοι Μεσσήνιοι πριν από λίγες μέρες.

Διάλεξαν το αντικείμενο που θέλουν να σπουδάσουν και πέτυχαν εξαιρετικές επιδόσεις, χάρη στις βάσεις που είχαν και στην επιμονή τους. 

Η Δήμητρα Κούβελα ήταν μαθήτρια στο 4ο Λύκειο Καλαμάτας και κατάφερε να τα πάει πολύ καλά, ώστε να πετύχει το μεγάλο της όνειρο. Η αγάπη της ήταν η Αρχαιολογία από νεαρή ηλικία και τελικά έγραψε 4.500 παραπάνω μόρια από ό,τι χρειαζόταν για να μπει στην πρώτη της επιλογή, το Τμήμα Ιστορίας - Αρχαιολογίας Καλαμάτας. Της φαίνεται πολύ ενδιαφέρον το αντικείμενο, ιδιαίτερα γοητευτικό και άποψή της είναι ότι ο καθένας πρέπει να κάνει αυτό που του αρέσει. Η χρονιά ήταν για εκείνη πολύ δύσκολη, όμως διάβαζε αρκετά για να πετύχει το στόχο της, αυτό ήταν το κίνητρο. Μάλιστα στην Ιστορία έγραψε 19,5. Ενας επιπλέον λόγος που διάλεξε τη σχολή στην Καλαμάτα ήταν ότι έχει την κατεύθυνση της Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών, γεγονός που την κάνει να είναι αναγνωρισμένη και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 

Από το 1ο Λύκειο Καλαμάτας ο Νάσος Μπίρος μπήκε στην 1η του επιλογή, στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιά. Οπως παραδέχεται, για να πετύχει κανείς έναν τέτοιο στόχο, απαιτείται το τρίπτυχο αντοχή, υπομονή και κίνητρα. 

Ο Γιάννης Χριστόπουλος ήταν μαθητής στο 4ο Λύκειο Καλαμάτας και έδειξε μεγάλη συγκέντρωση και αφοσίωση στο στόχο του. Πέρασε στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων στο ΠΑΠΕΙ και στο εξής θέλει να είναι καλός φοιτητής. Αργότερα, σκοπεύει να κάνει ένα καλό μεταπτυχιακό στα Οικονομικά. 

Γ.Σαρ.


NEWSLETTER