Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017 17:21

Κατάληψη μαθητών στο 1ο ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας 

Κατάληψη μαθητών στο 1ο ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας 

Σε κατάληψη προχώρησαν χθες το πρωί οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας σε ένδειξη συμπαράστασης στο συντονιστικό όργανο μαθητών και όπως σημειώνουν είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν το σχολείο και τη ζωή που τους αξίζει.

«Θέλουμε σχολείο να μορφώνει, όχι να εξοντώνει», «Διεκδικούμε καλύτερη και ποιοτικότερη εκπαίδευση για όλους τους μαθητές χωρίς αποκλεισμούς. Διεκδικούμε ένα καλύτερο μέλλον με επαγγελματική αποκατάσταση» αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση με τα αιτήματά τους.

Διεκδικήσεις υπάρχουν επίσης και από τον Δήμο Τριφυλίας και σημειώνουν χαρακτηριστικά: «Από τον Δήμο Τριφυλίας διεκδικούμε να ενισχύσει τις δράσεις μαθητών που έγιναν από πέρυσι με εξωραϊσμό του σχολείου μας, καθώς απαιτείται συντήρηση των κτηριακών δομών του και βελτίωση του προαυλίου, ώστε με αισθητικές παρεμβάσεις στον ελεύθερο χρόνο μας να είναι προσιτό και δημιουργικό για όλους μας».

Τα αιτήματά τους είναι κοινά με όλους τους μαθητές των ΕΠΑΛ όπως: «Να μην καταργηθεί καμία ειδικότητα/τομέας στα ΕΠΑΛ. Κανένας μαθητής στο δρόμο. Η κυβέρνηση να εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση για να λειτουργούν τα σχολεία μας κανονικά. Κανένα σχολείο χωρίς θέρμανση! Αφορολόγητο πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε όλα τα σχολεία (προνόμιο που έχουν οι εφοπλιστές, αλλά όχι τα σχολεία!). Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών μας για τη λειτουργία των σχολείων μας. Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο που κάνει χειρότερο το σχολείο μας. Αμεση κάλυψη όλων των κενών σε όλα τα σχολεία με μόνιμους διορισμούς. Βιβλία σε όλα τα σχολεία. Να ξεκινήσει τώρα σε όλα τα γυμνάσια και τα λύκεια η ενισχυτική διδασκαλία και η πρόσθετη διδακτική στήριξη».

Κ.Μπ.