Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2017 15:03

Η Ημέρα ΑμεΑ στο ΕΕΕΕΚ

Η Ημέρα ΑμεΑ στο ΕΕΕΕΚ

Κοινή εκπαίδευση μαθητών από το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Καλαμάτας και ομάδας μαθητών του Τμήματος Ενταξης Κωφών και Βαρήκοων του 5ου Γυμνασίου Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε στον χώρο του ΕΕΕΕΚ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ, που ήταν την περασμένη Κυριακή 3 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, όπως γνωστοποίησε το ΕΕΕΕΚ στη σχετική ανακοίνωσή του, οι μαθητές των δύο σχολείων παρακολούθησαν μαζί το μάθημα της Φυτικής Παραγωγής και το μάθημα Εικαστικών, ενώ γεύθηκαν και γλυκίσματα που παρασκεύασαν μόνοι τους στο εργαστήρι ζαχαροπλαστικής του ΕΕΕΕΚ. Η δράση ολοκληρώθηκε με τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ Καλαμάτας να αποδίδουν ένα τραγούδι στη νοηματική γλώσσα, το οποίο αφιέρωσαν στους μαθητές του Τμήματος Κωφών και Βαρήκοων.

Τη δράση συνεκπαίδευσης συντόνισε η κοινωνική λειτουργός του ΕΕΕΕΚ Καλαμάτας Αναστασία Αποστολοπούλου. Συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί Νικόλαος Κοκολάκης, Νίκη Καράγιωργα, Μαρία Σταθοπούλου και Χριστίνα Μαρκουίζου.

Από το 5ο Γυμνάσιο συντονίστρια ήταν η φιλόλογος Μαίρη Φάσσου και συνεργάστηκαν οι εκπαιδευτικοί Φιλίτσα Φωτοπούλου, Βασίλειος Μπεσής, Άκης Βαλάσης και Χρήστος Βρυώνης.