Παρασκευή, 05 Ιανουαρίου 2018 10:44

Τριφυλία: Βράβευση επιτυχόντων στις πανελλαδικές εξετάσεις (φωτογραφίες)

Τριφυλία: Βράβευση επιτυχόντων στις πανελλαδικές εξετάσεις (φωτογραφίες)

 

 

Με ευχές για τη συνέχεια των σπουδών τους, ο Δήμος Τριφυλίας τίμησε και επιβράβευσε χθες το μεσημέρι τους επιτυχόντες μαθητές της περσινής χρονιάς στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Η αίθουσα εκδηλώσεων «Αλέκος Παπαδόπουλος» στην Κυπαρισσία γέμισε από νεολαία, από τους αυριανούς επιστήμονες και ακαδημαϊκούς πολίτες, πάνω στους οποίους -όπως τονίστηκε- στηρίζεται το μέλλον.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με κάλαντα και χαρμόσυνες μελωδίες από τη Δημοτική Φιλαρμονική Κυπαρισσίας, ενώ σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε κσταρχάς ο μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσόστομος τονίζοντας προς τα νέα παιδιά ότι δεν αρκεί που άρχισαν τις σπουδές τους, αλλά πρέπει να της ολοκληρώσουν κιόλας - σημειώνοντας πως σε αυτή την δύσκολη καμπή της ζωής τους πρέπει να σκέφτονται σοβαρά και να αποφασίζουν σοβαρότερα. Προέτρεψε τους νέους φοιτητές να δώσουν όλον το καλό τους εαυτό και τους ευχήθηκε να έχουν δύναμη.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας τους προέτρεψε μέσα από την γνώση και τις σπουδές τους να δυναμώσουν τα φτερά τους, καθώς όπως είπε «άκρη αυτός ο κόσμος δεν έχει». Σημείωσε επίσης ότι ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάνε την καταγωγή και τον τόπο τους, ενώ ανέφερε ότι ο δήμος έχει ως προτεραιότητα την εκπαίδευση των ανθρώπων λέγοντας πως η παιδεία είναι μεγάλος πλούτος στην κοινωνία.

Τέλος, η εκπαιδευτικός Μαρίκα Καραμπά μίλησε στους νέους φοιτητές αναφερόμενη στην έννοια της αριστείας και σημειώνοντας ότι στο πρόσωπο τους τιμούν τη νεολαία που αγωνίζεται. Τα παιδιά που μόνο ανέμελα δεν είναι, όπως θα έπρεπε, επιβραβεύονται με την επιτυχία τους, είπε. 

Ακολούθησε η απονομή των βραβείων στους τρις πρώτους της Τριφυλίας: 

Το πρώτο βραβείο πήρε ο Ιωάννης Κωνσταντόπουλος από το Γενικό Λύκειο Κυπαρισσίας με χρηματικό ποσό 2.000 ευρώ προσφορά του επιχειρηματία Βασίλειου Δημητρόπουλου από το Γλυκορίζι. Το απένειμε ο κ. Χρυσόστομος.

Το δεύτερο βραβείο πήρε ο Σωτήριος Αποστολόπουλος από το Γενικό Λύκειο Φιλιατρών που αντιστοιχούσε σε χρηματικό ποσό 400 ευρώ, από τον επιχειρηματία και πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας Δημήτρη Αβδάλα εις μνήμην της συζύγου του Μάρθας. Το απένειμε ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας.  

Το τρίτο βραβείο πήρε ο Γιώργος Παναγόπουλος από το Γενικό Λύκειο Κυπαρισσίας με χρηματικό ποσό 200 ευρώ από το γραφείο τουρισμού Σταύρου Τσουκαλά. Το απένειμε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Καλκαβούρας.

Επιπλέον δόθηκαν τιμητικές πλακέτες στον πρώτο μαθητή κάθε σχολείου - και πιο συγκεκριμένα στους: Χριστίνα Μπάκα του Γενικού Λυκείου Κυπαρισσίας, Κωνσταντίνο-Στυλιανό Νικολακόπουλο του Γενικού Λυκείου Γαργαλιάνων, Ιωάννα Σταματοπούλου του Γενικού Λυκείου Φιλιατρών, Αθηνά Τσώρου του ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας. 

Στη συνέχεια δόθηκαν έπαινοι σε όλους τους μαθητές που κατάφεραν να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Κ.Μπ.