Τρίτη, 06 Μαρτίου 2018 09:36

Επέστρεψαν με δύο βραβεία Ρομποτικής από τη Θεσσαλονίκη (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Επέστρεψαν με δύο βραβεία Ρομποτικής από τη Θεσσαλονίκη (βίντεο)

Με δύο βραβεία για το Robot Game και το Robot Design επέστρεψαν στην Καλαμάτα οι μαθητές της "bitbot" από τον τελικό του πανελλήνιου διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής First Lego League, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη το περασμένο Σαββατοκύριακο, στο Συνεδριακό Κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης”, με 54 ομάδες απ’ όλη την Ελλάδα.

Η ομάδα του Κέντρου Πληροφορικής “bitLab” συμμετείχε στον τελικό με 3 ομάδες συνολικά, με προπονητή τον Λεωνίδα Φίλο. Ακόμα, έλαβαν μέρος οι “Water Gang” και οι “Water Genius”, καθώς είχαν διακριθεί στον προκριματικό της Αθήνας λίγες ημέρες νωρίτερα.

Από τις 156 ομάδες που έλαβαν μέρος συνολικά στη χώρα, οι 54 από αυτές που κατάφεραν να προκριθούν, διαγωνίστηκαν μεταξύ τους προκειμένου να διεκδικήσουν την εκπροσώπηση της χώρας τους στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα η "bitbot" κατέκτησε 1ο βραβείο στο Robot Game - Robot Performance έχοντας αποσπάσει το υψηλό σκορ των 465 πόντων (340 πόντοι η 2η ομάδα) και το 1o στο Robot Design - Strategy & Innovation.

Ο τελικός διαγωνισμός, που συνδιοργανώθηκε από την eduACT και τη ΔΕΘ HELEXPO, με τη βοήθεια 460 εθελοντών, φιλοξένησε πάνω από 1.500 παιδιά.


NEWSLETTER