Δευτέρα, 02 Απριλίου 2018 11:22

Εληξε η πρακτική άσκηση 12 σπουδαστών από την Ιταλία στην Καλαμάτα  

Γράφτηκε από την

 

Εληξε η πρακτική άσκηση 12 σπουδαστών από την Ιταλία, οι οποίοι φιλοξενήθηκαν για ένα μήνα στην Καλαμάτα και έκαναν την πρακτική τους στη "Λιλιπούπολη" και το ΚΕΦΙΑΠ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Οργανισμός Νεολαίας και Εκπαίδευσης Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων (ΚΑΝΕ), σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό οργανισμό IFOM από την Ιταλία, φιλοξένησε για ένα μήνα στην Καλαμάτα 12 σπουδαστές από το Τμήμα Υπηρεσιών Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας της Σχολής Ipsscsi "W. Kandinsky" του Μιλάνου. Οι σπουδαστές έκαναν την πρακτική τους άσκηση για ένα μήνα στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης και Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης "Λιλιπούπολη" και στο Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης Μεσσηνίας (ΚΕΦΙΑΠ).

Η πρακτική χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα κινητικότητας Erasmus+ του τομέα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης (VET). Μέρος του προγράμματος ήταν η γνωριμία των μαθητών με τον ελληνικό πολιτισμό και τη γλώσσα. Ετσι λοιπόν, οι σπουδαστές ξεναγήθηκαν σε όλα τα σημαντικά σημεία της Καλαμάτας, ενώ έκαναν επίσης μονοήμερες εκδρομές σε Αρχαία Μεσσήνη, Κορώνη, Αθήνα, Ναύπλιο, στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, στο Μυστρά και στο σπήλαιο του Διρού. Παράλληλα, ήρθαν σε επαφή με τους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς καθώς συμμετείχαν σε μάθημα παραδοσιακών χορών στο Κέντρο Νέων Καλαμάτας.