Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012 16:30

Γιορτή για τους Τρεις Ιεράρχες στο Πανεπιστήμιο ΠελοποννήσουΤο Πανεπιστήμιο  Πελοποννήσου στο πλαίσιο της Εορτής των Γραμμάτων και της Παιδείας- 3 Ιεραρχών, διοργανώνει εκδήλωση,  που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης, στην Τρίπολη και ώρα 11:30 π. μ.
Την κεντρική ομιλία της εκδήλωσης θα εκφωνήσει η Καθηγήτρια Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης & Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου κα. Χριστίνα Κουλούρη. Η κα. Κουλούρη έχει διδάξει στα Τμήματα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Ιστορίας και Εθνολογίας, Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης και Νηπιαγωγών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κι έχει διατελέσει Καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Το 2010 ήταν επισκέπτρια καθηγήτρια και ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης.
Η ομιλία θα έχει ως θέμα: «Η Ελληνική Παιδεία από την Οθωμανική Κυριαρχία στο Ανεξάρτητο Κράτος».
Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ελπίζει ότι οι πολίτες της περιφέρειάς μας, θα τιμήσουν  την εκδήλωση με την παρουσία τους.