Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012 21:10

«Επαινοι Νικολάου Πολίτη» σε πρωτεύσαντες Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
«Επαινοι Νικολάου Πολίτη» σε πρωτεύσαντες Καλαμάτας

Τα βραβεία "Επαινοι Νικολάου Πολίτη" δόθηκαν χθες το βράδυ στους πρωτεύσαντες στις περσινές πανελλαδικές εξετάσεις, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, η οποία ήταν  αφιερωμένη στη μνήμη των Τριών Ιεραρχών.
Η βραδιά διοργανώθηκε από τη Μητρόπολη Μεσσηνίας, το Δήμο Καλαμάτας και την εκπαιδευτική κοινότητα. Την επιμελήθηκαν το 13ο Δημοτικό Σχολείο και το 4ο Γυμνάσιο Καλαμάτας και στο πλαίσιό της συνεργάστηκαν οι καθηγήτριες Μάρθα Γεωργακοπούλου, Ευγενία Κάτσου, Αννα Κοντούλη, Δήμητρα Κωνσταντακοπούλου, Μαρία Μάνου, καθώς επίσης οι δασκάλες Ελένη Βασιλοπούλου, Παναγιώτα Βουληγέα, Μαρία Μπέλλιου. Συμμετείχε το Παιδικό Τμήμα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης και η Παιδική Χορωδία "Νότες χαράς" του ναού της Ανάστασης (υπό τη διεύθυνση των Κυριάκου Κισκηρέα, Γιώργου Τσιλίκα και Σταματίας Μαστέα).
Η Ευγ. Κάτσου μίλησε με θέμα "Τρεις Ιεράρχες, διαχρονικά μηνύματα κοινωνικής ευαισθησίας". Αποσπάσματα από το έργο των Τριών Ιεραρχών και ποιήματα απήγγειλαν μαθητές από τα δύο σχολεία.
Τους "Επαίνους Νικολάου Πολίτη" πήραν ανά κατεύθυνση οι εξής αριστούχοι απόφοιτοι λυκείου και φοιτητές σήμερα: Παναγιώτα Ψαρρέα, Αθηνά Παπαχρήστου, Ερασμία Παλιατσέα (θεωρητική κατεύθυνση), Μαρίνος Κοσμόπουλος, Γιάννης Κολοβός, Γιώργος Διονυσόπουλος (θετική), Ιωάννα Μητροπούλου, Παναγιώτης Φενέκος και Ηλίας Κορομηλάς (τεχνολογική κατεύθυνση).
Να σημειωθεί ότι τα πρώτα βραβεία αντιστοιχούν σε 400 ευρώ, τα δεύτερα σε 300 και τα τρίτα σε 200 ευρώ.


NEWSLETTER