Τρίτη, 08 Μαϊος 2018 18:25

Θεατρική παράσταση από μαθητές του Λυκείου Μπουγά στην Αθήνα

Γράφτηκε από την
Θεατρική παράσταση από μαθητές του Λυκείου Μπουγά στην Αθήνα

Τη θεατρική παράσταση «Elise Meitner … μια φυσικός που δεν έχασε ποτέ την ανθρωπιά της» παρουσίασαν στην Αθήνα την Κυριακή 22 Απριλίου μαθητές του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά που μετέχουν στη δράση  «Μαθαίνοντας επιστήμη μέσα από το θέατρο», κερδίζοντας βραβεία.

Η παρουσίαση έγινε στις εγκαταστάσεις της Ελληνογερμανικής Αγωγής και είχε διαγωνιστικό χαρακτήρα. Η παράστασή τους απέσπασε: Ειδικό βραβείο στην κατηγορία «Καλύτερη διαδραστική παράσταση», Ειδικό βραβείο «Καλύτερο σενάριο διαδραστικής παράστασης». Βραβείο «Καλύτερης χορογραφίας».Μέσα από τη δράση οι μαθητές ανεβάζουν θεατρική παράσταση με επιστημονικό θέμα. Στόχος είναι η διεπιστημονική διασύνδεση των θετικών επιστημών με διάφορες εκφάνσεις της τέχνης, με σκοπό την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για την επιστήμη. Η δράση συνδιοργανώνεται από τη “Science View” και το Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και βασίζεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου “Creations”

Η παράσταση προτάθηκε από την “Science View” για να παρουσιαστεί στο “Athens Science Festival”. Την ομάδα αποτελούσαν οι μαθητές: Αναστασία Πετροπούλου, Ελπίδα Μαργέλη, Αγγελίνα Καραβλίδη, Ειρήνη Λέφα, Παναγιώτης Γεωργιτσέας, Νεκταρία Κότσιαρη, Ευγενία Φράγκου, Ιωάννα Κοκκορόγιαννη, Διονύσης Μακρής, Μαρία Φράγκου και Κέμουελ Γκαρσία. Τη χορογραφία επιμελήθηκε η γυμνάστρια Ελενα Σάββα και συντονίστρια της ομάδας ήταν η χημικός Ελένη Λεμπέση.


NEWSLETTER