Σάββατο, 19 Μαϊος 2018 12:03

Πρόγραμμα Erasmus για την ειρήνη στο 3ο Γυμνάσιο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Πρόγραμμα Erasmus για την ειρήνη στο 3ο Γυμνάσιο Καλαμάτας

Εγκαινιάστηκε την Τετάρτη στο 3ο Γυμνάσιο Καλαμάτας το πρόγραμμα Erasmus+ για την ειρήνη με τίτλο «Let’s cultivate peace through universal brotherhood», από όλους τους εταίρους του.

Τα εγκαίνια έκανε ο  Ηλίας Γυφτέας πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καλαμάτας, ο οποίος μίλησε στους μαθητές για την Ολυμπιακή εκεχειρία και για την αξία της ειρήνης. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε επίσης ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ιωάννης Ζαφειρόπουλος.

Στις 8 Δεκεμβρίου 2017 ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών καθιέρωσε την 16η Μαΐου κάθε έτους ως Διεθνή Ημέρα του “Να ζούμε μαζί ειρηνικά”. Το 3ο Γυμνάσιο Καλαμάτας συμμετέχει κατά το τρέχον σχολικό έτος μαζί με άλλα 6 σχολεία της ΕΕ, (από τη Μασσαλία, το Φράιμπουργκ, την Πάφο, τη Μοδένα και τη Σιλίστρα).