Σάββατο, 19 Μαϊος 2018 11:02

Μαθητικοί Αγώνες Κατασκευής Υδρο-πυραύλων στην Καλαμάτα (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την

Μαθητικοί Αγώνες Κατασκευής Υδρο-πυραύλων με τίτλο “Water rocket challenge 2018”, για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκαν χθες για πρώτη φορά στη Μεσσηνία με ιδιαίτερη επιτυχία, στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας.

Συμμετείχαν πάνω από 20 μαθητικές ομάδες και βραβεία δόθηκαν για τις εξής κατηγορίες: Μέγιστο ύψος τροχιάς πυραύλου. Σχεδιασμός και κατασκευή πυραύλου (σχετικά με τεχνικά θέματα, ανάλυση και επίλυση προβλημάτων). Σήμα ομάδας, όνομα αποστολής και σύνθημα (ως προς τις ιδέες, την αισθητική και τον πολιτισμό που προάγουν). Βίντεο ομάδας (σχετικά με την τεκμηρίωση και την ανάδειξη θεμάτων συνεργατικότητας).

Ο μαθηματικός Γιώργος Κουτσουμπός από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, που είχε την ιδέα για τη διεξαγωγή των αγώνων, ευχήθηκε να γίνουν θεσμός και παρατήρησε: “Τα παιδιά τα ευχαριστιούνται. Το στάδιο έγινε σήμερα ένα κοσμοδρόμιο”. Αφού ενημέρωσε για τον τρόπο κατασκευής και εκτόξευσης των υδροπυραύλων, επεσήμανε ότι “στόχος είναι να κάνουμε μάθημα με έναν άλλο τρόπο, και τα παιδιά να αλλάξουν στάση για τις φυσικές επιστήμες”.

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=QRZgvy_slJk}

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού Νίκος Μπασακίδης συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που μετείχαν στους αγώνες.

Την κριτική επιτροπή των αγώνων αποτελούσαν οι Διονύσιος Καρούνιας και Αννα Σωτηροπούλου (Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Μεσσηνίας), Γιώργος Κουτσουμπός (εκπαιδευτικός των Εκπαιδευτήριων Μπουγά) και Κωνσταντίνος Τρίκολας (Σύμβουλος Φυσικών).

Οι Μαθητικοί Αγώνες Κατασκευής Υδρο-πυραύλων  “Water Rocket Challenge 2018” συνδιοργανώθηκαν από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Εργαστήριο Βιωματικής Εκπαίδευσης) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Μεσσηνίας, τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά και το Δήμο Καλαμάτας.