Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2018 14:19

4 θέσεις σε πρόγραμμα του ΤΕΙ Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την

Στη σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου με έναν κοινωνικό λειτουργό, έναν ψυχίατρο, έναν ψυχολόγο και έναν βιβλιοθηκονόμο θα προχωρήσει το ΤΕΙ Πελοποννήσου.

Πρόκειται για δράση με τίτλο «Υποστήριξη Παρεμβάσεων Κοινωνικής Μέριμνας Φοιτητών του ΤΕΙ Πελοποννήσου» (Κωδικός ΟΠΣ 5023656), στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014-2020».

Στόχος της πράξης είναι η διεύρυνση/ενίσχυση δομών κοινωνικής μέριμνας του ΤΕΙ Πελοποννήσου, με απώτερο στόχο:

α) Τη διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης και συμμετοχής στις ακαδημαϊκές σπουδές.

β) Την αύξηση του ποσοστού έγκαιρης ολοκλήρωσης των σπουδών των φοιτητών που προέρχονται από ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και χαμηλές εισοδηματικές τάξεις.

γ) Την παροχή ενίσχυσης, υποστήριξης της ποιοτικής αναβάθμισης του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος και της εξασφάλισης των στοιχειωδών κοινωνικών αναγκών των φοιτητών που αποτελούν την ομάδα στόχο της πράξης.

Η στόχευση αυτή θα υποστηριχθεί με την υλοποίηση κυρίως των ακόλουθων δράσεων:

α) Δράσεις για επιδότηση της στέγασης φοιτητών από χαμηλές εισοδηματικές τάξεις.

β) Δράσεις για την περίθαλψη και την κοινωνική μέριμνα των φοιτητών που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

γ) Δράσεις για την παραγωγή υλικού και την ανάπτυξη υπηρεσίας υποστήριξης έντυπου ανάπηρων χρηστών στη βιβλιοθήκη του ιδρύματος.

Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικές προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος διατίθενται στο Διαδίκτυο στη διεύθυνση http://www.eidikos.teipel.gr/