Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2018 16:29

Παρουσιάστηκαν δράσεις Ρομποτικής και αυτοματισμών στο ΤΕΙ Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την
Παρουσιάστηκαν δράσεις Ρομποτικής και αυτοματισμών στο ΤΕΙ Πελοποννήσου

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της δράσης ρομποτικής και αυτοματισμών που συνδιοργάνωσαν το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Ποσοτικής Ανάλυσης Δεδομένων του ΤΕΙ Πελοποννήσου και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου με την υποστήριξη του δίαυλου καινοτομίας «Ο σπόρος».

Η προσπάθεια είχε ως σκοπό, πέραν από τη διάδοση της ρομποτικής και των αυτοματισμών, τη σύμπραξη όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης. Παράλληλα έγινε προσπάθεια, στο πλαίσιο της δράσης να συμμετάσχουν εκπαιδευτικοί πολλών ειδικοτήτων πέραν της πληροφορικής, στόχος που επετεύχθη.

Στη δράση συμμετείχαν 20 εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι οποίοι επιμορφώθηκαν πάνω στην ανοιχτή πλατφόρμα Arduino τον Μάρτιο και σε μία ανοιχτή για το κοινό εκδήλωση την Τετάρτη 30 Μαΐου  παρουσίασαν τις εργασίες που έγιναν στο διάστημα που μεσολάβησε.

Οι εκπαιδευτικοί έκαναν εξαιρετικές κατασκευές που περιλάμβαναν μεταξύ άλλων τις εργασίες: υλοποίηση λειτουργίας ανελκυστήρα, υλοποίηση της μηχανής Atwood, αισθητήρα παρκαρίσματος, υλοποίηση φωτεινού σηματοδότη, αισθητήρες μέτρησης περιβαλλοντικών μεταβλητών, παιχνίδια αλληλεπίδρασης και εφαρμογές Internet of Things. Τη μεγαλύτερη έκπληξη επιφύλασσε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας που πολυπληθής αντιπροσωπεία αυτού μετέφερε και παρουσίασε τη μακέτα (2,5mX1m) που αποτυπώνει επιχείρηση με την ονομασία «Παρκο ΣΔΕ» (για την οποία έχουν ήδη διακριθεί) στην οποία οι μαθητές προτίθενται να εφαρμόσουν αυτοματισμούς με την πλατφόρμα Arduino.

Κάθε εκπαιδευτικός παρουσίασε στο κοινό την εργασία του και πολυμεσικό υλικό από τις διαδικασίες κατασκευής, ενώ όλοι συμφώνησαν πως η δράση θα πρέπει να έχει και συνέχεια.


NEWSLETTER