Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2012 17:07

Υποβολή Αίτησης – Δήλωσης συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2012 ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΕΣ Α και Β)

Γράφτηκε από την

Οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄ & Β) για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση υποβάλουν Αίτηση-Δήλωση από 10 Φεβρουαρίου μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2012.

Α) Oι κάτοχοι απολυτηρίου Ημερησίων ΕΠΑ.Λ. (ΟΜΑΔΑ Α΄) καθώς και οι μαθητές της τελευταίας τάξης Ημερησίων ΕΠΑ.Λ. (ΟΜΑΔΑ Α΄)  έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε  πανελλαδικές εξετάσεις  και εφόσον αποκτήσουν απολυτήριο εντός του Ιουνίου συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής για την εισαγωγή τους σε Τμήματα και σε σχολές των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΤΕΙ), της Ανωτάτης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε), των Ανωτέρων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.Τ.Ε.), των Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, της Σχολής Αστυφυλάκων της Αστυνομικής Ακαδημίας και των Σχολών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού εξεταζόμενοι σε τέσσερα (4) μαθήματα -δύο (2) γενικής παιδείας και δύο (2) ειδικότητας- και σε ποσοστό θέσεων που ορίζεται κάθε φορά με απόφαση του Υπουργού Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργούς.
Στις πανελλαδικές εξετάσεις ημερησίων ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄) μπορούν να συμμετάσχουν :  
μαθητές της τελευταίας τάξης των ημερησίων ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄) και κάτοχοι απολυτηρίου ημερησίων ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄)
κάτοχοι πτυχίου Β΄ κύκλου ημερησίων ΤΕΕ, ΤΕΛ και Ναυτικών Λυκείων
κάτοχοι απολυτηρίου ημερησίων ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) και εσπερινών ΕΠΑΛ (Α & Β), που επιλέγουν να είναι υποψήφιοι με την ΟΜΑΔΑ Α΄.






Στις πανελλαδικές εξετάσεις εσπερινών ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄) μπορούν να συμμετάσχουν :
μαθητές της τελευταίας τάξης των εσπερινών ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄) και κάτοχοι  απολυτηρίου  εσπερινών ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄)
κάτοχοι πτυχίου Β΄ κύκλου εσπερινών ΤΕΕ, ΤΕΛ και Ναυτικών Λυκείων
κάτοχοι απολυτηρίου εσπερινών ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) που επιλέγουν να είναι υποψήφιοι με την ΟΜΑΔΑ Α΄.
Δυνατότητα συμμετοχής στις ανωτέρω αντίστοιχες εξετάσεις έχουν και όσοι έχουν ολοκληρώσει τη φοίτηση, αλλά δεν έχουν αποκτήσει απολυτήριο ΕΠΑΛ ή πτυχίο ΤΕΕ, ΤΕΛ, Ναυτικού Λυκείου, με την προϋπόθεση να έχουν αποκτήσει το απολυτήριο ή πτυχίο αντίστοιχα τον Ιούνιο, όπως και οι τελειόφοιτοι μαθητές.
Επισημαίνεται ότι δυνατότητα συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄)  έχουν μόνο οι ανωτέρω υποψήφιοι και όχι οι κάτοχοι πτυχίου ΕΠΑΛ.

Οι ανωτέρω υποψήφιοι υποβάλλουν Αίτηση-Δήλωση ως εξής :
1)οι μαθητές της τελευταίας τάξης των ΕΠΑΛ (Ομάδα Α΄) στο ΕΠΑΛ φοίτησής τους χωρίς δικαιολογητικά
2)οι απόφοιτοι-κάτοχοι απολυτηρίου ΕΠΑΛ στο ΕΠΑΛ αποφοίτησής τους ή στο πλησιέστερο στην κατοικία τους ΕΠΑΛ, συνυποβάλλοντας επικυρωμένο αντίγραφο του απολυτηρίου τους
3)οι κάτοχοι πτυχίου Β΄ κύκλου Τ.Ε.Ε, ΤΕΛ και Ναυτικών Λυκείων στο πλησιέστερο στην κατοικία τους ΕΠΑΛ, συνυποβάλλοντας επικυρωμένο αντίγραφο του πτυχίου τους
4)όσοι έχουν ολοκληρώσει τη φοίτηση και δεν έχουν απολυτήριο ΕΠΑΛ ή πτυχίο ΤΕΕ, ΤΕΛ, Ναυτικού Λυκείου, καταθέτουν στο πλησιέστερο στον τόπο κατοικίας τους  ΕΠΑΛ την Αίτηση –Δήλωση, προσκομίζοντας βεβαίωση φοίτησης του οικείου σχολείου .

Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι για τις πανελλαδικές εξετάσεις ημερησίων ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄) θα καταθέσουν Αίτηση-Δήλωση σε ημερήσιο ΕΠΑΛ και οι υποψήφιοι για τις πανελλαδικές εξετάσεις των εσπερινών ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄) σε εσπερινό ΕΠΑΛ.


Β) Οι κάτοχοι απολυτηρίου ημερησίων ΕΠΑ.Λ. (ΟΜΑΔΑ Β΄) καθώς και οι μαθητές της τελευταίας τάξης Ημερησίων ΕΠΑ.Λ. (ΟΜΑΔΑ Β΄) έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις και εφόσον αποκτήσουν απολυτήριο εντός του Ιουνίου συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής για  εισαγωγή σε όλα τα Τμήματα και τις Σχολές των Πανεπιστημίων (ΑΕΙ), των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΤΕΙ), της ΑΣΠΑΙΤΕ, των Ανωτέρων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.Τ.Ε.), των Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, των Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σχολών της Αστυνομικής και Πυροσβεστικής Ακαδημίας, των Σχολών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού καθώς και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών διεκδικώντας το ίδιο ποσοστό θέσεων με τους υποψηφίους του ημερήσιου Γενικού Λυκείου, εξεταζόμενοι σε (6) μαθήματα, εκ των οποίων τα τέσσερα (4) είναι γενικής παιδείας και τα δύο (2) ειδικότητας. Ειδικά για την εισαγωγή σε Σχολές και Τμήματα του 5ου επιστημονικού πεδίου οι υποψήφιοι εξετάζονται σε επτά (7) μαθήματα, πέντε (5) γενικής παιδείας και δύο (2) ειδικότητας. Η εξέταση στα μαθήματα γενικής παιδείας είναι κοινή με τους υποψηφίους του ημερήσιου Γενικού Λυκείου. Σε αυτές τις πανελλαδικές εξετάσεις μπορούν επίσης να συμμετέχουν όσοι έχουν αποκτήσει απολυτήριο ημερήσιου ή εσπερινού ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄ ή Β΄).
Οι κάτοχοι απολυτηρίου Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. (ΟΜΑΔΑ Β΄) καθώς και οι μαθητές της τελευταίας τάξης Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. (ΟΜΑΔΑ Β΄)  έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις και εφόσον αποκτήσουν απολυτήριο εντός του Ιουνίου συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής για εισαγωγή στα Τμήματα και τις Σχολές των Πανεπιστημίων (ΑΕΙ), των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΤΕΙ), της ΑΣΠΑΙΤΕ, των Ανωτέρων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.Τ.Ε.), των Σχολών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού καθώς και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών διεκδικώντας το ίδιο ποσοστό θέσεων με τους υποψηφίους του εσπερινού Γενικού Λυκείου, εξεταζόμενοι σε (6) μαθήματα, εκ των οποίων τα τέσσερα (4) είναι γενικής παιδείας και τα δύο (2) ειδικότητας. Ειδικά για την εισαγωγή σε Σχολές και Τμήματα του 5ου επιστημονικού πεδίου οι υποψήφιοι εξετάζονται σε επτά (7) μαθήματα, πέντε (5) γενικής παιδείας και δύο (2) ειδικότητας. Η εξέταση στα μαθήματα γενικής παιδείας είναι κοινή με τους υποψηφίους του εσπερινού Γενικού Λυκείου. Σε αυτές τις πανελλαδικές εξετάσεις μπορούν επίσης να συμμετέχουν όσοι έχουν αποκτήσει απολυτήριο εσπερινού ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄ ή Β΄).
Τα δύο μαθήματα ειδικότητας της ομάδας Α΄ και της ομάδας Β΄ των ημερησίων ΕΠΑΛ και της ΟΜΑΔΑΣ Β΄ των εσπερινών ΕΠΑ.Λ. θα εξετάζονται σε κοινά θέματα για όλους τους υποψηφίους  των ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑ.Λ. σε εξεταστικά κέντρα ( ΕΠΑ.Λ.) που θα οριστούν.

Η Αίτηση-Δήλωση υποβάλλεται ηλεκτρονικά. Το έντυπο της Αίτησης –Δήλωσης έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο (στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας HYPERLINK "http://www.minedu.gov.gr/exams"www.minedu.gov.gr/exams), απ’ όπου μπορεί να τυπωθεί είτε από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο είτε από το ΕΠΑΛ και να διανεμηθεί στους ενδιαφερόμενους. Ο υποψήφιος συμπληρώνει χειρόγραφα την Αίτηση-Δήλωση και στη συνέχεια την υποβάλλει ηλεκτρονικά ο ίδιος ή νόμιμα εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπός του μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία στο ΕΠΑΛ που φοιτά ή στο ΕΠΑΛ που αποφοίτησε ή στο πλησιέστερο στην κατοικία του ΕΠΑΛ, αν πρόκειται για απόφοιτο.


O  ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
Δ.Ε. N. Μεσσηνίας
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ














NEWSLETTER