Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 16:20

«Βηματίζοντας ... στα χνάρια της Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας»

«Βηματίζοντας ... στα χνάρια της Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας»

Στις 9 Ιουλίου ανοίγει τις πύλες του το Θερινό Σχολείο Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα και δέχεται όλους όσους θέλουν να γνωρίσουν την ιστορία του τόπου, ανεξάρτητα από το μορφωτικό τους επίπεδο.

Το πρόγραμμα απευθύνεται, σύμφωνα με ανακοίνωση, σε όλους όσοι αγαπούν την ιστορία, την Ελληνική και την Ευρωπαϊκή, το «σύντομο» 20ό αιώνα με τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους, τις πτωχεύσεις, τον Εθνικό Διχασμό και τον Εμφύλιο Πόλεμο, τις δικτατορίες και τις πολιτικές δολοφονίες, τη Μικρασιατική Εκστρατεία και Καταστροφή, την αποκατάσταση των Μικρασιατών Προσφύγων στον εθνικό κορμό, τα βιώματα της Κατοχής και της Αντίστασης. Ακόμη, την ένταξη της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση, την «καχεκτική δημοκρατία» και το Κυπριακό Ζήτημα, τη Μεταπολίτευση και την αποκατάσταση των δημοκρατικών θεσμών στην Ελλάδα. Θα διαρκέσει από τις 9 έως τις 21 Ιουλίου, 6 - 9 μ.μ. στο Πανεπιστήμιο στην Καλαμάτα. Μετά την ολοκλήρωση της φοίτησης θα χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης του Πανεπιστημίου, που θα περιλαμβάνει αντιστοίχιση  5 ECTS.

Αιτήσεις συμμετοχής κατατίθενται το αργότερο έως την Τετάρτη 4 Ιουλίου. Για ενημέρωση: Ευαγγελία Ντόλου (27210 65101, 6940-116880, edol@uop.gr). Επιστημονικός υπεύθυνος είναι ο Θανάσης Χρήστου αν. καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας.