Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018 08:27

Μεσσηνιακές επιτυχίες στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Ρομποτικής

Γράφτηκε από την

 

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι μαθητές της Μεσσηνίας στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής "WRO Olympiad", που έγινε στο Ναύπλιο την Κυριακή.

Συγκεκριμένα, οι Μεσσηνιακές ομάδες έδωσαν μαζικά το "παρών" με 8 στις 10 συμμετοχές στη κατηγορία δημοτικού και 8 στις 9 στην κατηγορία του γυμνασίου. Οι ομάδες κατηγορίας "Open δημοτικών και γυμνασίων", οι ομάδες όλων των κατηγοριών του λυκείου, καθώς και οι ομάδες "WRO Football" περνούν στην επόμενη φάση άνευ διαγωνισμού.

Ισχυρή ήταν και η παρουσία από τη μεσσηνιακή περιφέρεια, καθώς, τόσο η ομάδα "Kalamata Storm 2" όσο και η "Kalamata Storm 3", που κέρδισαν τις θέσεις 2 και 3 της κατηγορίας "Regular γυμνασίων", προκρινόμενες απευθείας στον πανελλήνιο τελικό που θα γίνει στην Αθήνα σε 10 ημέρες, αποτελούνταν από μαθητές του Γυμνασίου Αριστομένη και του Γυμνασίου Πεταλιδίου αντίστοιχα. Οι ομάδες προπονήθηκαν στο Κέντρο Ρομποτικής και Προγραμματισμού Καλαμάτας (ΚΡΠΚ). Δύο άλλες ομάδες του ΚΡΠΚ και συγκεκριμένα οι "Kalamata Storm 4" και "Κalamata Storm 9", αποτελούμενες από μαθήτριες του 4ου Γυμνασίου - Μουσικού Γυμνασίου και του Γυμνασίου Ανδρούσας - 1ου και 2ου Γυμνασίου αντίστοιχα, κατέλαβαν τις θέσεις 4 και 5.

Στην κατηγορία "Regular δημοτικού" τις πρώτες 3 θέσεις κατέλαβαν ομάδες της μεσσηνιακής πρωτεύουσας υποστηριζόμενες από το Κέντρο Ρομποτικής και Προγραμματισμού Καλαμάτας. Συγκεκριμένα, την 1η θέση πήρε το 19ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, ενώ τη 2η και την 3η, το 24ο και το 22ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας αντίστοιχα.

Ηθική και υλική υποστήριξη σε όλη την προσπάθεια παρείχαν οι διευθυντές του Γυμνασίου Αριστομένη Θεόδωρος Στρατηγόπουλος και του Γυμνασίου Πεταλιδίου Ελένη Κουλουκέα.