Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012 14:48

Ημερίδα της ΠΕΔ στο Ναύπλιο για τα ναρκωτικά

Γράφτηκε από την

Χθες, Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012 στο Ναύπλιο, πραγματοποιήθηκε ημερίδα με την παρουσία των, κ.κ. Καλλίνικου, Επισκόπου Επιδαύρου, κ. Αποστολόπουλου Αναστάσιου, Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος & Ιονίου, κ. Τατούλη Πέτρου, Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Χειβιδόπουλου Αναστάσιου, Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αργολίδας  και των Δημάρχων, των Δημοτικών και των Περιφερειακών Συμβούλων της Περιφέρειας Πελοποννήσου με θέμα: «Το Πρόβλημα των ναρκωτικών και η αντιμετώπισή του σε περίοδο οικονομικής και κοινωνικής κρίσης».
Τα συμπεράσματα της ημερίδας μετά από τις τοποθετήσεις των παρευρισκόμενων, τις εισηγήσεις, καθώς και τη βιωματική προσέγγιση, συνοψίζονται ως ακολούθως: 

Συνεργασία και οικονομική στήριξη από τους Δήμους και την ΠΕΔ Πελοποννήσου των Κέντρων Πρόληψης και Απεξάρτησης (ΚΕΠΕΨΟ, ΚΕΘΕΑ, κλπ).
Πρόβλεψη για την απασχόληση των εξαρτημένων ατόμων είτε μέσω Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (ΤΟΠΣΑ και  ΤΟΠΕΚΟ) είτε στους Δήμους και τα Νομικά τους Πρόσωπα .
Κοινές και συντονισμένες δράσεις Δήμων, Κέντρων Πρόληψης και Απεξάρτησης, Συλλόγων Γονέων, Συλλόγων Εκπαιδευτικών  για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Δημιουργία και οργάνωση Κέντρων Απεξάρτησης (ΚΕΘΕΑ) και στις πέντε (5) πρωτεύουσες των Νομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τη βοήθεια και τη στήριξη των Δήμων.
Συνεργασία της ΠΕΔ Πελοποννήσου, των Δήμων της Περιφέρειας και των Κέντρων Απεξάρτησης για την οργάνωση και λειτουργία κοινωνικών επιχειρήσεων και παραγωγικών μονάδων μέσω αξιοποίησης Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
Αξιοποίηση των προγραμμάτων κατάρτισης για την εκπαίδευση των εξαρτημένων ατόμων σε θέματα πληροφορικής, καλλιτεχνικής δημιουργίας κλπ, με στόχο την προώθηση τους στην απασχόληση . 
Συνεργασία της ΠΕΔ Πελοποννήσου, των Δήμων της Περιφέρειας και των Κέντρων Απεξάρτησης για την οργάνωση καλλιτεχνικών εκδηλώσεων στους χώρους απεξάρτησης και πρόληψης για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής έκφρασης.
Οργάνωση ημερίδων σε όλες τις πρωτεύουσες των Νομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την παρακολούθηση του προβλήματος και την αξιολόγηση των προσπαθειών αντιμετώπισης του.


Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου

Παναγιώτης Νίκας
Δήμαρχος Καλαμάτας