Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012 20:35

Παράταση στις συμβάσεις μεταφοράς μαθητών με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών

Γράφτηκε από την

Παρατείνεται από σήμερα μέχρι τις 30 Ιουνίου 2012 η ισχύς των συμβάσεων μεταφοράς μαθητών που έκαναν οι Περιφέρειες, σύμφωνα με χθεσινή εξαιρετικώς επείγουσα εγκύκλιο που απέστειλε το υπουργείο Εσωτερικών στις κατά τόπους Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και τις Περιφέρειες.
Οπως διευκρινίζει ο υπογράφων την εγκύκλιο υφυπουργός Πάρις Κουκουλόπουλος, η παράταση της ισχύος των συμβάσεων εφαρμόζεται σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης των διαγωνισμών από τους οικείους δήμους.
Ο υφυπουργός αναφέρει ότι η παράταση δίνεται «προκειμένου να δοθεί στους δήμους επιπλέον χρόνος για την ολοκλήρωση των εν εξελίξει διαγωνιστικών διαδικασιών και την υπογραφή των συμβάσεων, η οποία πρέπει να γίνει άμεσα για όσα δρομολόγια έχει αναδειχθεί ανάδοχος και έχουν ολοκληρωθεί όλες οι σχετικές διαδικασίες έγκρισης».
Σημειώνει δε ότι σύμφωνα με προηγούμενη εγκύκλιο «με την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών από τους δήμους, έστω και εν μέρει, οι παρατάσεις των συμβάσεων των περιφερειών λύονται αυτοδικαίως και αζημίως κατά το μέρος τους που αφορά την υπογεγραμμένη σύμβαση».
Τέλος, η εγκύκλιος καλεί όσους δήμους «των οποίων οι εν εξελίξει διαγωνισμοί δεν επεκτείνονται και στο επόμενο σχολικό έτος, να δρομολογήσουν τις διαδικασίες για την προκήρυξη νέων διαγωνισμών».