Τρίτη, 06 Μαρτίου 2012 21:07

Ξέμεινε από τρόφιμα ο Παιδικός Σταθμός Κυπαρισσίας - Διαμαρτυρία γονέων στο Δημαρχείο

Γράφτηκε από τον

Χωρίς τρόφιμα έμεινε και πάλι ο Παιδικός Σταθμός Κυπαρισσίας. Οι γονείς των παιδιών συγκεντρώθηκαν χθες στο Δημαρχείο όπου επισκέφθηκαν τον δήμαρχο για να τον ενημερώσουν για τα προβλήματα που υπάρχουν. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας μετά από επικοινωνία που είχε και με τον πρόεδρο του νομικού προσώπου Γιάννη Κατσούλα, τους τόνισε πως το θέμα έχει προκύψει καθώς δεν υπάρχει προϋπολογισμός στο νομικό πρόσωπο, όπως προϋπολογισμό δεν έχει ακόμη ούτε ο δήμος. Σημείωσε όμως ότι το πρόβλημα με τους προμηθευτές ξεπεράστηκε, καθώς θα γίνουν πληρωμές με απόφαση του προέδρου του νομικού προσώπου και έτσι, τόνισε, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που υπάρχουν, για τους επόμενους δύο μήνες δεν θα υπάρχει πρόβλημα.
Οι γονείς από την πλευρά τους έκαναν λόγο για κοροϊδία, αφού και πριν δύο μήνες τα ίδια τους είχαν πει, ότι έχει ξεπεραστεί το πρόβλημα, και τώρα ξεναέφτασαν στο ίδιο σημείο. Ζήτησαν από το δήμαρχο να πάρει πρωτοβουλίες πάνω στο θέμα, καθώς τόνισαν ότι το νομικό πρόσωπο δεν είναι κάτι έξω από το δήμο. Ζήτησαν την στήριξη του δήμου αλλά και την οργάνωσή του, αφού μπορεί χρήματα να υπάρχουν αλλά δεν μπορούν να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες.
Επιπλέον επισήμαναν ότι πρόκειται για μικρά παιδιά και δεν γίνεται να υπάρχει αυτή η κατάσταση, σημειώνοντας παράλληλα τόσο το θέμα της θέρμανσης -ότι το πετρέλαιο αρκεί μόνο για αυτή την εβδομάδα- επίσης για το θέμα της καθαρίστριας ζητώντας αυτή που υπάρχει να μείνει μόνιμα, αλλά και για το προσωπικό που έχει μείνει απλήρωτο.
Πάντως για το θέμα του προσωπικού ο δήμαρχος τόνισε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία σε αυτό, ούτε φόβος στους εργαζόμενους που υπάγονται στο νομικό πρόσωπο.
Οι γονείς φάνηκε να καθησυχάζουν, ζήτησαν όμως συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του νομικού προσώπου ώστε να λυθούν τα προβλήματα αυτά και να μην έχουν κάθε λίγο τα ίδια προβλήματα.