Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2018 08:11

Τριάντα πέντε τμήματα στο ΚΕΚ της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας (βίντεο)

Τριάντα πέντε τμήματα στο ΚΕΚ της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας (βίντεο)

 

Τριάντα πέντε τμήματα - προγράμματα κατάρτισης ενηλίκων πρόκειται να υλοποιήσει στην Καλαμάτα το ΚΕΚ της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, μέχρι το τέλος του χρόνου.

Σχετικές ανακοινώσεις έκαναν χθες ο πρόεδρος του ΚΕΚ Απόστολος Γκούνης και ο διευθυντής του Τάκης Τζαβάρας.

Οπως ενημέρωσε ο κ. Γκούνης, οι αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους να επιμορφωθούν, ξεκινούν από σήμερα και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 8 Οκτωβρίου, για τα τμήματα του χειμερινού εξαμήνου. Υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο www.kekmessinias.gr.

Ο πρόεδρος ανέφερε ότι στο ΚΕΚ περιμένουν αιτήματα από πολιτιστικούς συλλόγους και δημοτικά διαμερίσματα μέχρι την Παρασκευή 5 του μήνα, ώστε να προγραμματίσουν την υλοποίηση προγραμμάτων και στην περιφέρεια της Μεσσηνίας. Διευκρίνισε ότι ”δεν έχουμε μεγάλες αλλαγές, καλύπτουμε όλο το φάσμα των εικαστικών και μπαίνουμε δυναμικά στα επαγγέλματα”, ενώ πληροφόρησε πως εξετάζουν τη δυνατότητα υλοποίησης προγραμμάτων για επαγγελματίες, όπως για τους ταξιτζήδες, με εκπαίδευση σε τομείς που αφορούν το επάγγελμά τους.

Τα 35 τμήματα που θα υλοποιηθούν στην Καλαμάτα, είναι: Αγιογραφία, αισθητική προσώπου, αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων, δημιουργική γραφή, Διαδίκτυο και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ειδικός barista & coffee, ειδικός αρτοποιίας, ζαχαροπλαστική, ζωγραφική, θεατρικό εργαστήρι (για παιδιά 5- 16 ετών), Ιστορία Τέχνης, κατασκευή δερμάτινων αξεσουάρ, κατασκευή κοσμημάτων, κιθάρα, κοπτική - ραπτική, μαγειρική, μακιγιάζ, μανικιούρ - πεντικιούρ, μελισσοκομία, μπουζούκι, ντεκουπάζ, ξυλογλυπτική, πλεκτική χειρός, Πληροφορική (για άτομα άνω των 45 ετών), ραδιοφωνία και μέσα μαζικής ενημέρωσης, στέλεχος μηχανογραφημένου λογιστηρίου, συντήρηση και συσκευασία τροφίμων, τεχνικές αναπαλαίωσης επίπλων, τεχνικές πωλήσεων, τυροκομία, υπεύθυνος κρατήσεων ξενοδοχείου, φυτικά καλλυντικά, φωτογραφία και ψηφιακή επεξεργασία, ψηφιακός σχεδιασμός με autocad, e-learning.

Ο κ. Γκούνης πληροφόρησε ότι τα προγράμματα όλης της χρονιάς (και του ανοιξιάτικου εξαμήνου) θα υλοποιηθούν με προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ύψους 120.000 ευρώ. Είπε, ακόμα, πως υπήρξε αναβάθμιση στον εξοπλισμό σε εργαστήρια του ΚΕΚ και δήλωσε ότι “θα καλύψουμε όλα τα αιτήματα πολιτών και συλλόγων”.

Ο διευθυντής Τ. Τζαβάρας ενημέρωσε ότι οι αιτήσεις υποβάλλονται μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα το βράδυ, ηλεκτρονικά, για τα τμήματα της Καλαμάτας και προβλέπεται μία αίτηση ανά ενήλικα. Υπενθύμισε ότι η συμμετοχή στα προγράμματα είναι δωρεάν και πληροφόρησε πως τα μαθήματα αρχίζουν στις 15 Οκτωβρίου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου. Επιβεβαίωσε ότι “εκτός από τα τμήματα στην Καλαμάτα θα προγραμματίσουμε και τμήματα στην περιφέρεια” κι ενημέρωσε πως η κατάθεση αιτήσεων από εκπαιδευτές γίνονται από σήμερα μέχρι και τη Δευτέρα 8 του μήνα, σε έντυπα στα γραφεία του ΚΕΚ.

Τέλος είπε ότι τα προγράμματα είναι από 30 μέχρι και 120 ώρες και πληροφόρησε πως είναι υποχρεωτική η παρακολούθηση και για να πάρει κάποιος βεβαίωση - πιστοποιητικό θα πρέπει να έχει απουσίες μέχρι το 10% των συνολικών ωρών του προγράμματος.

Γ.Σ.

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=GF-ck0SHeiU}