Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018 13:28

Η συγγραφέας Φιλομήλα Βακάλη-Συρογιαννοπούλου στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά

Γράφτηκε από την
Η συγγραφέας Φιλομήλα Βακάλη-Συρογιαννοπούλου στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά

Ενα ξεχωριστό πρωινό, μαζί με τη συγγραφέα Φιλομήλα Βακάλη-Συρογιαννοπούλου, είχαν την ευκαιρία να περάσουν οι μαθητές δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά προχθές Δευτέρα.

Η συγγραφέας επισκέφτηκε για πρώτη φορά το σχολείο, γνωρίστηκε με τα παιδιά, έπαιξε και έφτιαξε χειροτεχνίες με τους μικρούς μαθητές της Β΄, Γ΄ και Δ΄ τάξης. Συζήτησε, χόρεψε, τραγούδησε μαζί τους και τα προέτρεψε σε μικρές δραματοποιήσεις.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς τα όσα η συγγραφέας εκμυστηρεύτηκε για τη ζωή και την τέχνη της, για τα παραμύθια και την αγάπη της για τα βιβλία, τα οποία χαρακτήρισε «χωρίς διαβατήρια ταξιδευτές της ειρήνης».

Στο πλαίσιο του προγράμματος της φιλαναγνωσίας, που εμψυχώνει στα εκπαιδευτήρια η Χριστίνα Δίμιζα, τα παιδιά είχαν ήδη διαβάσει και αξιοποιήσει δημιουργικά δύο από τα πιο αγαπημένα βιβλία της κ. Βακάλη-Συρογιαννοπούλου: το «Ρόμπολο, το προσφυγάκι του δάσους» και το βιβλίο «Κόκκινη Κλωστή Μετάξι». Η ίδια η συγγραφέας χάρισε σε κάθε τάξη ένα ακόμα βιβλίο της και παρότρυνε τα παιδιά να ταξιδεύουν με τις λέξεις του.

 


NEWSLETTER