Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012 14:14

Ο συγγραφέας Μάκης Τσίτας στο 19ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
 Ο συγγραφέας Μάκης Τσίτας στο 19ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας

Ο γνωστός συγγραφέας παιδικών βιβλίων Μάκης Τσίτας θα επισκεφθεί την Τρίτη 3 Απριλίου το 19ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας. Η επίσκεψη πραγματοποιείται ύστερα από πρόσκληση της Διεύθυνσης του Σχολείου.
Ο συγγραφέας θα μιλήσει στους μαθητές του σχολείου για τα πολλαπλά οφέλη της φιλαναγνωσίας καθώς επίσης και για τη διαδικασία της συγγραφής αλλά και της κατασκευής ενός εικονογραφημένου βιβλίου, παίρνοντας αφορμή από τα παιδικά του βιβλία
Παράλληλα, στο χώρο του σχολείου θα λειτουργήσει έκθεση παιδικού βιβλίου στις 2 & 3 Απριλίου από τις 9:00-13:30


Βιογραφικό

Ο Μάκης Τσίτας γεννήθηκε το 1971 στα Γιαννιτσά. Σπούδασε δημοσιογραφία στη Θεσσαλονίκη και ασχολήθηκε με το ραδιόφωνο. Από το 1994 ζει μόνιμα στην Αθήνα κι εργάζεται στο χώρο των εκδόσεων. Κείμενά του (διηγήματα, θεατρικά, ποιήματα), συμπεριλήφθηκαν σε ανθολογίες και δημοσιεύτηκαν σε περιοδικά και εφημερίδες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα μονόπρακτά του «Στην πλατεία» και «Η τηλεόραση» παίχτηκαν στο Θέατρο των Καιρών σε σκηνοθεσία Έρσης Βασιλικιώτη. Διηγήματά του μεταφράστηκαν στα γερμανικά, στα ισπανικά, στα αγγλικά, στα εβραϊκά, στα σουηδικά και στα φιλανδικά.
Έχουν εκδοθεί έντεκα βιβλία του για παιδιά κι ένα βιβλίο για ενήλικες.


NEWSLETTER