Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012 16:55

"Εργαστήρι πολιτικής" σε συνεργασία του Δήμου Τρίπολης με το Πανεπιστήμιο ΠελοποννήσουΣτα πλαίσια της συμμετοχής του στο ερευνητικό πρόγραμμα «Εργαστήρι Πολιτικής: μέτρα και προτάσεις πολιτικής για τη συμμετοχή των νέων στο νέο θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  (Καλλικράτης)», ο Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει την ολοκλήρωση σύνταξης του σχεδίου δράσης από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
Το «Εργαστήρι Πολιτικής» είναι ένα ερευνητικό έργο που έχει ως στόχο την ανάδειξη ενός μοντέλου συμμετοχής των νέων στην τοπική κοινωνία και την τοπική αυτοδιοίκηση, όπως διαμορφώνονται πλέον με τον «Καλλικράτη». Η δράση υποστηρίχτηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα «Νέα Γενιά σε Δράση» και το Ινστιτούτο Νεολαίας.
Το έργο υλοποιήθηκε στα πλαίσια της ερευνητικής ομάδας «Πολιτική Τεχνολογία» που εδρεύει στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και αφορά σε δράσεις διαβούλευσης που συντονίστηκαν από πολιτικούς επιστήμονες και είχαν ως στόχο την ανάπτυξη συγκεκριμένων σχεδίων δράσης που είναι εξειδικευμένα στις προτεραιότητες  που θέτουν οι δημότες και τις δυνατότητες που έχει τόσο ο Δήμος όσο και οι φορείς του. Το σχέδιο δράσης, όπως παραδόθηκε από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, αναφέρεται στα τρία προβλήματα που επισημάνθηκαν μέσα από τις διαβουλεύσεις και αναδείχθηκαν ως τα σημαντικότερα από πλευράς προτεραιότητας.
Αξιόλογα και μεγάλης σημασίας χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Τρίπολης, Γιάννης Σμυρνιώτης τα αποτελέσματα της συμμετοχής του Δήμου στο ερευνητικό έργο δηλώνοντας :
« Οι νέοι ανέδειξαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας. Οι νέοι πρότειναν τρόπους επίλυσης. Οι νέοι επισήμαναν κρίσιμους παράγοντες. Οι νέοι συμμετέχουν. Εμείς δεν έχουμε παρά να αξιοποιήσουμε το υλικό που εκπονήθηκε και να ενθαρρύνουμε τη νεολαία να δράσει μέσα από το νέο θεσμικό πλαίσιο που λέγεται «Καλλικράτης».
Για τα αποτελέσματα του έργου και το σχέδιο δράσης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Τρίπολης (www.tripolis.gr).

Από το Δήμο Τρίπολης