Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012 15:45

"Φαύστα" από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά

Γράφτηκε από την

Η θεατρική ομάδα του Γυμνασίου – Λυκείου του σχολείου μας θα παρουσιάσει το έργο «Φαύστα» μέσα στα πλαίσια ενός αφιερώματος στον εξαίρετο συγγραφέα, ζωγράφο και εικονογράφο Μέντη Μποσταντζόγλου τον γνωστό στους μεγαλύτερους ως «ΜΠΟΣΤ».

Το έργο επελέγη διότι είναι γραμμένο με τον ιδιαίτερο, χαρακτηριστικό τρόπο που έγραφε ο Μπόστ – ηθελημένα λάθη στις κλίσεις των ουσιαστικών και επιλογή συγκεκριμένων «λαθών» - και είναι διαχρονικό, καθώς δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένα γεγονότα ή πρόσωπα αλλά σε εντελώς απίθανες καταστάσεις. Μέσα από ένα τραγικό συμβάν γίνονται διάφορα απρόσμενα γεγονότα που προκαλούν γέλιο. Ο ίδιος ο Μποστ ονομάζει το έργο «Ιλαροτραγωδία» και αυτό ακριβώς είναι.
Η σκηνοθεσία του έργου έγινε από την Ισμήνη Κωνσταντοπούλου με τη συνεργασία του Σπύρου Ρουμελιώτη. Η μουσική επιλογή και οι συνθέσεις έγιναν από την μουσικό Κωνσταντίνα Κορμά. Τις χορογραφίες έκανε η χορογράφος Σάνια Στριμπάκου. Τα σκηνικά είναι του Κώστα Κοτταρίδη ενώ τα κουστούμια επιμελήθηκε η Λίζα Μάιλαν-Γεωργούση.
Θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας στις 2, 3 και 4 Απριλίου στις 9 μμ. Η είσοδος κοστίζει 5€. Τα έσοδα των παραστάσεων θα διατεθούν για την προστασία και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου των Ακοβίτικων.