Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019 23:10

Σπάρτη: Ύποπτος φάκελος εστάλη στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Σπάρτη: Ύποπτος φάκελος εστάλη στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

 

Με ιδιαίτερη προσοχή διαχειρίζονται από σήμερα την αλληλογραφία σε ΤΕΙ και Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου μετά τις πληροφορίες για αποστολή φακέλων με ύποπτη σκόνη σε εκπαιδευτικά ιδρύματα όλης της χώρας.

Υποπτος φάκελος εντοπίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στη Σπάρτη. Μέχρι σήμερα πάντως στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Καλαμάτας δεν είχε φτάσει κάποιος ύποπτος φάκελος, κάτι όμως που δεν αποκλείεται να γίνει σήμερα ή τις επόμενες ημέρες.

Συναγερμός σήμανε την Πέμπτη στην Ελληνική Αστυνομία από τον εντοπισμό φακέλων με ύποπτη σκόνη σε Λέσβο, Χανιά, Κέρκυρα, Βόλο, Αργοστόλι, Αρτα, Κοζάνη, Σπάρτη, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου και πρώην σχολή ΣΕΛΕΤΕ στο Μαρούσι. Ειδικότερα, φάκελος «ύποπτης τοξικότητας» εντοπίστηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί στο ταχυδρομείο Κέρκυρας. Η περιοχή αποκλείστηκε εσωτερικά στο χώρο του ταχυδρομείου, αλλά και εξωτερικά στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας από ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, όσοι βρίσκονταν μέσα στο ταχυδρομείο μεταφέρθηκαν σε ασφαλή χώρο αντιμετώπισης κινδύνου (καραντίνα), σύμφωνα με το Σχέδιο Αντιμετώπισης Χημικών Βιολογικών, Ραδιενεργών και Πυρηνικών Απειλών, που τέθηκε σε ισχύ, ενώ ο φάκελος «ύποπτης τοξικότητας» φέρεται να έχει αποσταλεί από την Ινδία με παραλήπτη το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Τον ύποπτο «φάκελο» μετέφερε  ειδική ομάδα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας, που είναι εφοδιασμένη με ειδικές στολές, σε ασφαλή χώρο.

Επίσης, φάκελοι με ύποπτη σκόνη εστάλησαν και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, την Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, το Πανεπιστήμιο Ιονίων Νήσων στο Αργοστόλι, το Πανεπιστήμιο Ηπείρου στην Αρτα και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη.

Επιχείρηση της ΕΜΑΚ πραγματοποιήθηκε  στον Βόλο, μετά την επικοινωνία του πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με την Αστυνομία όταν και ενημέρωσε ότι έχει σταλεί κι εκεί ένας φάκελος από Ινδία. Ακόμη, ο πρύτανης στο Πολυτεχνείο Κρήτης παρέλαβε τον φάκελο προχθές το  βράδυ, τον άνοιξε και όταν είδε ότι περιείχε φυλλάδια με το Ισλάμ το πέταξε. Ωστόσο, χθες  που ενημερώθηκε για τους υπόλοιπους φακέλους επικοινώνησε με την Αστυνομία.

Στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ο φάκελος παρελήφθη κατά το δεύτερο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, με τις αρχές του ιδρύματος να έχουν κρατήσει μόνο τα γραμματόσημα.

Επιπλέον, ένας ακόμη φάκελος βρέθηκε στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”, ο οποίος είχε αποδέκτη έναν καθηγητή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη εντοπίστηκε φάκελος με ύποπτη σκόνη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Μυτιλήνη. Ο φάκελος φέρεται να εστάλη στη Μυτιλήνη από την Ινδία με το ταχυδρομείο, είχε αποδέκτη σε αγγλική γλώσσα την πρύτανη του πανεπιστημίου και όταν ανοίχτηκε από εργαζομένους στο γραφείο της, καθώς η ίδια απουσίαζε, διαπιστώθηκε ότι απελευθερώθηκε μια σκόνη.