Κυριακή, 31 Μαρτίου 2019 18:48

Πρόγραμμα Erasmus+ από το Γυμνάσιο Παραλίας

Γράφτηκε από την
Πρόγραμμα Erasmus+ από το Γυμνάσιο Παραλίας

Το Γυμνάσιο Παραλίας Καλαμάτας υλοποιεί φέτος, για πρώτη χρονιά, πρόγραμμα Erasmus+ με θέμα «Ανοίγοντας παράθυρο στην Ευρώπη, αφήνουμε πίσω το παραδοσιακό μοντέλο».

Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, τρεις καθηγητές του σχολείου επισκέφθηκαν την Ιταλία, με σκοπό να παρακολουθήσουν επιμορφωτικά εκπαιδευτικά σεμινάρια στη Ρώμη και στη Φλωρεντία.

Πρώτη επισκέφθηκε την Ιταλία η καθηγήτρια Γαλλικών Αγγελική Σίδερη, η οποία πήγε στη Ρώμη για να παρακολουθήσει το σεμινάριο «Ευρωπαϊκό πρόγραμμα σχεδιασμού, διαχείρισης και χρηματοδότησης αναφορικά με το ΚΑ2» . Στο σεμινάριο συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από την Πορτογαλία, τη Γερμανία και την Ισπανία. Το πρόγραμμα περιλάμβανε ενημέρωση σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα και τρόπους αντιμετώπισής του, ενημέρωση για το πρόγραμμα κινητικότητας Erasmus+ ΚΑ2, καινοτόμους τρόπους διεξαγωγής της διδασκαλίας και βελτίωσης των συνθηκών μέσα στην τάξη, καθώς και βιωματικές δράσεις.

Λίγες εβδομάδες αργότερα ακολούθησε το ταξίδι της χημικού Σοφίας Αθανασοπούλου και της φιλολόγου Ευτυχίας Τσιρογιάννη στη Φλωρεντία, οι οποίες παρακολούθησαν επιμορφωτικά σεμινάρια στην πρωτεύουσα της Τοσκάνης μαζί με συναδέλφους τους από την Ισπανία, την Εσθονία, την Ιταλία και την Πορτογαλία, με θέμα «Ενα σχολείο ικανοποιητικό για όλους: στρατηγικές και δεξιότητες για τους εκπαιδευτικούς».

 


NEWSLETTER