Τρίτη, 29 Μαϊος 2012 05:53

Δίδακτρα για τα θερινά τμήματα: Αγαπώ το σχολείο και … πληρώνω 50 ευρώ

Γράφτηκε από την
Δίδακτρα για τα θερινά τμήματα: Αγαπώ το σχολείο και … πληρώνω 50 ευρώ

Δίδακτρα 50 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν όσοι γονείς επιθυμούν φέτος να εγγράψουν τα παιδιά τους στο πρόγραμμα «Αγαπώ το σχολείο και το καλοκαίρι».
Στη σχετική απόφαση κατέληξε η διοίκηση της «Φάρις», η οποία στη χθεσινή της συνεδρίαση ενέκρινε ομόφωνα τη σχετική πρόταση του προέδρου Νίκου Μπασακίδη.
Ο τελευταίος -αιτιολογώντας την επιβολή διδάκτρων- υποστήριξε ότι το φετινό πρόγραμμα είναι αναβαθμισμένο και έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι πλουσιότερο από αυτό των προηγούμενων χρόνων, με πολλές και ποικίλες δραστηριότητες για τους μικρούς μαθητές.
Πάντως, ο Ν. Μπασακίδης δήλωσε ότι βασική προϋπόθεση για να υλοποιηθεί το φετινό πρόγραμμα είναι να γίνει η πρόσληψη του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού που θα το υποστηρίξει:
«Η πρόσληψη θα γίνει όμως, μόνο αν ορκιστεί κυβέρνηση μετά τις 17 Ιουνίου», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της «Φάρις» παρατηρώντας όμως ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει να ξεκινήσει η διαδικασία για την προκήρυξη των θέσεων.
Σύμφωνα με το Ν. Μπασακίδη, τα δίδακτρα θα είναι μειωμένα στο μισό για τα ζευγάρια που το ετήσιο εισόδημά τους φθάνει τα 12.000 ευρώ, ενώ θα απαλλάσσονται πλήρως από την καταβολή διδάκτρων οι μαθητές που και οι δύο γονείς τους είναι άνεργοι.
Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER