Παρασκευή, 10 Μαϊος 2019 08:26

Μέχρι τις 20 Μαΐου οι εγγραφές στα νηπιαγωγεία

Γράφτηκε από την

 

Μέχρι και τη Δευτέρα 20 Μαΐου θα συνεχίζονται οι εγγραφές στα νηπιαγωγεία για όλους τους δήμους της Μεσσηνίας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πλέον είναι υποχρεωτική η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση, ενώ μετά τις 21 Μαΐου οι εγγραφές θα θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται έγκριση από το διευθυντή Εκπαίδευσης. Φέτος για το σχολικό έτος 2019-2020 εγγράφονται τα παιδιά που είναι γεννημένα το 2014 και 2015 και τα νηπιαγωγεία υποχρεούνται να δεχτούν όλες τις αιτήσεις νηπίων και προνηπίων που έχουν γεννηθεί αυτά τα έτη.

Επιμέλεια: Νικολέττα Κολυβάρη

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Οι γονείς λοιπόν που θα εγγράψουν τα παιδιά τους στα κατά τόπους νηπιαγωγεία θα πρέπει να συγκεντρώσουν τα εξής δικαιολογητικά: α) Αίτηση-υπεύθυνη δήλωση εγγραφής. Υποβάλλεται αποκλειστικά και μόνο στο νηπιαγωγείο όπου ανήκει το παιδί, σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας. Επίσης στην αίτηση δηλώνονται τα στοιχεία επικοινωνίας του ενήλικα συνοδού για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου-προνηπίου. Επιπλέον, δηλώνεται η επιθυμία συμμετοχής για το τμήμα του ολοήμερου προγράμματος (από το οποίο δεν προβλέπεται πρόωρη αποχώρηση) και για το τμήμα πρόωρης υποδοχής. β) Πιστοποιητικό γέννησης, για το οποίο γίνεται αυτεπάγγελτη αναζήτηση από το νηπιαγωγείο μέσω του πληροφοριακού συστήματος "myschool". γ) Αποδεικτικό διεύθυνσης κατοικίας μαθητή/τριας. δ) Επίδειξη βιβλιαρίου υγείας, όπου θα φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια. ε) Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ).

Να σημειωθεί ότι η διεύθυνση του νηπιαγωγείου υποχρεούται να αναρτά σε εμφανές σημείο της σχολικής μονάδας ή/και στην επίσημη ιστοσελίδα του σχολείου, ανακοίνωση με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του σχολείου, τις ώρες υποβολής αιτήσεων και τα δικαιολογητικά που συνοδεύουν την αίτηση της εγγραφής, καθώς και τα δικαιολογητικά που αφορούν στην παρακολούθηση του προαιρετικού ολοήμερου προγράμματος.

Η εγγραφή προνηπίου στο δεύτερο έτος του νηπιαγωγείου γίνεται αυτεπάγγελτα.

Στην περίπτωση των μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες οι γονείς και κηδεμόνες συνυποβάλλουν γνωμάτευση από ΚΕΔΔΥ ή κρατικό ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη κρατική αρμόδια υπηρεσία. Η γνωμάτευση αυτή δεν αποτελεί προϋπόθεση εγγραφής του νηπίου-προνηπίου στο νηπιαγωγείο, διευκολύνει όμως την οργάνωση για υποστήριξη μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.