Δευτέρα, 13 Μαϊος 2019 18:33

Ανταλλαγή καλών πρακτικών στο 7ο Γυμνάσιο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Ανταλλαγή καλών πρακτικών στο 7ο Γυμνάσιο Καλαμάτας

Ανταλλαγή καλών πρακτικών στην εκπαίδευση μέσα από τα προγράμματα αγωγής υγείας πραγματοποιούν το 7ο Γυμνάσιο Καλαμάτας και το 8ο Γυμνάσιο Νέας Σμύρνης.

Σε συνάντηση που πραγματοποιείται σήμερα στις 11.30 π.μ. στην Καλαμάτα στον χώρο του 7ου Γυμνασίου, εκπαιδευτικοί και μαθητές του 8ου Γυμνασίου Νέας Σμύρνη παρουσιάζουν το πρόγραμμά τους «Μιλάμε για την εφηβεία - Ο έφηβος και οι άλλοι - Το εφηβικό σύμπαν», που στόχο έχει, κυρίως, να διερευνήσει τις ψυχοπνευματικές αλλαγές που συντελούνται κατά τη μεταβατική ηλικιακή περίοδο της εφηβείας, αλλά και τις αιτίες των συχνών συγκρούσεων μεταξύ των εφήβων.

Από το 7ο Γυμνάσιο η συντονίστρια εκπαιδευτικός και οι μαθητές θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα σχολικής διαμεσολάβησης που αποτελεί μέθοδο πρόληψης της ενδοσχολικής βίας μέσα από τη διαχείριση των συγκρούσεων που προκύπτουν ανάμεσα στους μαθητές. Η σχολική διαμεσολάβηση από ομηλίκους αποτελεί μία εναλλακτική πρακτική στο παραδοσιακό σύστημα επίλυσης συγκρούσεων και απόδοσης ευθυνών και τιμωριών από ενηλίκους. Με τη μέθοδο αυτή τα ίδια τα εμπλεκόμενα μέρη προσφεύγουν οικειοθελώς στους συνομηλίκους διαμεσολαβητές και ακολουθώντας με τη βοήθειά τους μία συγκεκριμένη διαδικασία, ερευνούν τα αίτια της σύγκρουσής τους, συμφωνούν στη λύση της και δεσμεύονται να τηρήσουν την αμοιβαία συμφωνία.

Στην παρουσίαση από την πλευρά του 8ου Γυμνασίου Νέας Σμύρνης συμμετέχουν 22 μαθητές με συντονίστρια τη Ζωίτσα Βαλκανιώτου και συμμετέχουσες τις εκπαιδευτικούς Σταυρούλα Σαμέλη και Ιωάννα Τερζοπούλου και από το 7ο Γυμνάσιο 18 μαθητές με συντονίστρια την Αλκη Δίμιζα.

 

 

 


NEWSLETTER