Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019 08:12

Το A’ βραβείο καλύτερης ταινίας στο 4ο Λύκειο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Το A’ βραβείο καλύτερης ταινίας στο 4ο Λύκειο Καλαμάτας

 

 

Το A’ βραβείο καλύτερης ταινίας για το μικρού μήκους “Πάμε στοίχημα;” κέρδισε το 4ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας, κατά το φετινό σχολικό έτος, με τη συμμετοχή του στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Πάμε Σινεμά;”.  

Η τελετή απονομής των βραβείων έγινε προχθές Σάββατο στην Αθήνα, στο ιστορικό κινηματοθέατρο “Στούντιο”.

Υπεύθυνη του προγράμματος ήταν η διευθύντρια του σχολείου Βασιλική Πανταζή, ενώ έπαιξαν οι μαθητές: Ν. Πελεκούδα, Η. Μιχαλόπουλος, Ζ. Κάρλου, Μ. Μουζάκη, Ζ. Ντουλαπτσή, Α. Κουφός, Μ. Μεταξάς, Α. Σολωμάκος. Επαιξαν επίσης η Μ. Βαλσάμη και ο Ι. Κοτσιφάκης, εκπαιδευτικοί του σχολείου. Εμψυχωτής του προγράμματος ήταν ο μαθητής της Γ’ τάξης Π. Κρασόπουλος και σκηνοθέτης ο Ν. Γιαννόπουλος.

Υπενθυμίζουμε ότι το 4ο ΓΕΛ είχε συμμετάσχει και στο περσινό φεστιβάλ μαθητικών ταινιών “Πάμε Σινεμά;” με την ταινία “Το ποτήρι” που απέσπασε το πανελλήνιο βραβείο για την καλύτερη ταινία  Γυμνασίων-Λυκείων 2018.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Πάμε Σινεμά;” έχει σκοπό να φέρει σε επαφή τους μαθητές με την τέχνη του κινηματογράφου και να τους βοηθήσει να κατανοήσουν τη γλώσσα των εικόνων, δείχνοντας τον τρόπο να τις δημιουργούν και να εκφράζονται μέσα από αυτές.


NEWSLETTER