Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2019 08:27

Εκτός λειτουργίας τα συστήματα πυρασφάλειας του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

 

Εκτός λειτουργίας βρίσκονται τα συστήματα πυρασφάλειας, πυρανίχνευσης και συναγερμού στο νεότευκτο κτήριο του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει σε επιστολή του προς τον δήμο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας ο διευθυντής του σχολείου, Γιάννης Χριστόπουλος.

Οπως παρατηρεί, ειδικότερα, ο διευθυντής του εν λόγω σχολείου στην επιστολή του, “απαιτείται η άμεση επιδιόρθωση και λειτουργία” των εν λόγω συστημάτων, καθώς “σε περίπτωση συμβάντων την ευθύνη θα έχει ο δήμος και οι υπηρεσίες του, γιατί παρά τα σχετικά έγγραφα, αντιμετωπίζεται το θέμα με απάθεια”. Ο ίδιος κάνει λόγο για “άμεση ανάγκη να λειτουργήσει το σύστημα συναγερμού και επιδιόρθωση των εσωτερικών πορτών πυρασφάλειας”. Και συνεχίζοντας τονίζει ότι επιπλέον απαιτούνται οι πιο κάτω παρεμβάσεις εκ μέρους του δήμου:

“Στεγανοποίηση της ταράτσας: Στην ταράτσα του κτηρίου, παρά τις εργασίες που έγιναν από τον εργολάβο, πέρυσι το καλοκαίρι, συνεχίζεται στην οροφή μιας αίθουσας η εισροή υδάτων, με κίνδυνο να πέσει ο σοβάς. Επίσης, στάζει το στέγαστρο εισόδου. Απαραίτητα πρέπει να γίνουν εργασίες το καλοκαίρι.

Υλοποίηση έργου δικτύου ευρυζωνικής αναβάθμισης του σχολείου: Είναι άμεση ανάγκη η υλοποίηση αυτού του έργου για την αξιοποίηση των υποδομών και την λειτουργία του ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Πρόσφατα, το σχολείο μας απέκτησε 4 διαδραστικούς πίνακες, επομένως η εκτέλεση των σχετικών εργασιών επείγει.

Παγκάκια: Στο σχολείο υπήρχαν 3 παγκάκια, τα στείλαμε στον δήμο για επιδιόρθωση και ακόμη δεν έχουν τοποθετηθεί. Απαιτείται η άμεση τοποθέτηση.

Διαμόρφωση του χώρου εισόδου στο σχολείο: Φύτευση γκαζόν και δέντρων. Επιδιόρθωση του συστήματος ποτίσματος, το νερό χύνεται άσκοπα παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις στον δήμο, χρειάζεται προσπάθεια να ποτίζονται όλα τα δέντρα.

Αντικατάσταση σπασμένων υαλότουβλων. Αμεση διαμόρφωση και στρώσιμο του δρόμου που οδηγεί στην πίσω πόρτα, δυτικά του σχολείου και στην είσοδο του 8ου Νηπιαγωγείου.

Τοποθέτηση κουδουνιού στην εξωτερική πόρτα. Επιδιόρθωση εξωτερικού φωτιστικού στο προαύλιο. Ανάγκη υλικοτεχνικής υποδομής (Η/Υ καρέκλες, θρανία, γραφεία, ντουλάπες, πάγκοι εργαστηρίου φυσικής και εικαστικών κλπ)”.

Καταλήγοντας στην επιστολή του, ο Γ. Χριστόπουλος επισημαίνει ότι “η αντιμετώπιση των παραπάνω σημείων καθιστά το σχολείο λειτουργικό και ασφαλές και ταυτόχρονα δεν ακυρώνει το ποσό των 2,5 περίπου εκατομμυρίων ευρώ που διατέθηκαν για την ανέγερσή του”.