Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012 09:59

Ανοίγει τις πύλες του το Μανιάτικο Πανόραμα

Ανοίγει τις πύλες του το Μανιάτικο Πανόραμα

Το 7ο Μανιάτικο Πανόραμα, εκδήλωση προβολής της Μάνης και των αγροτικών προϊόντων της περιοχής, ανοίγει σήμερα το απόγευμα τις πύλες του στην παραλία της Καλαμάτας, δίπλα από το ΝΟΚ. Θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 30 Απριλίου, από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 11 το βράδυ και κάθε βράδυ στους χώρους τους θα οργανώνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Χθες στο Διοικητήριο Μεσσηνίας, σε συνέντευξη Τύπου, έγινε ενημέρωση και προσκλήθηκαν οι μανιάτες, οι μεσσήνιοι και οι επισκέπτες του τόπου μας να το επισκεφθούν.

Ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς συνεχάρη το Σύνδεσμο Τσεριωτών Αττικής και παρατήρησε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες βοηθούν στην ανάδειξη του πολιτισμού και την προβολή των τοπικών προϊόντων. Ανέφερε ότι η Μάνη είναι ένας τόπος ξεχωριστός και μοναδικός και προσφέρει ξεχωριστά αγροτικά προϊόντα και κάλεσε όλους τους πολίτες να επισκεφθούν την έκθεση και να γευτούν τα μανιάτικα προϊόντα.
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τσεριωτών Αττικής Γιώργος Βενιζελέας επεσήμανε ότι «στόχος μας είναι η προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Μεσσηνίας και της Μάνης» και σημείωσε την ιδιαίτερη έμφαση στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα οργανώνονται κάθε βράδυ. Παρατήρησε ότι οι επισκέπτες θα δοκιμάσουν νέες γεύσεις, γλυκό κουταλιού ελιά, ελιά μαρμελάδα, λάδι με άρωμα βασιλικού και άλλα βότανα, αλάτι από Τραχήλα και Χοτάσια και έκανε ειδική αναφορά στην έκθεση βιβλίου.
Η πρόεδρος της Ενωσης Γυναικών Μάνης με έδρα την Καλαμάτα
Αθηνά Ξανθάκη κάλεσε όλους τους Μανιάτες και τις Μανιάτισσες να επισκεφθούν το Πανόραμα. Ενημέρωσε πως το απόγευμα του Σαββάτου θα γίνει διαγωνισμός μαγειρικής με τις παραδοσιακές τηγανίτες (τραβηχτές πίτες) και τις μελομπουκιές. Κριτική επιτροπή θα είναι ο σεφ Τάσος Σπυρόπουλος, ο διευθυντής του σάιτ mamapeinao.gr Τάσος Δημητρίου και η κ. Ξανθάκη.