Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012 09:52

Πανελλαδικές πρωτιές σε στρατιωτικές σχολές

Γράφτηκε από την

Οχι μία, αλλά δύο πρωτιές πανελλαδικά σε στρατιωτικές σχολές είχε η Μεσσηνία σε αυτές τις πανελλαδικές, καθώς και πολλές ακόμα επιτυχίες από σχολεία όχι μόνο της Καλαμάτας, αλλά και της περιφέρειας.

Ο Χρήστος Σπυράκης από το 1ο Λύκειο Καλαμάτας πέρασε σε μία από τις πρώτες επιλογές του, τη Σχολή Ιπτάμενων Ραδιοναυτίλων. Βγαίνοντας από τη σχολή… θα πετάει με τα C130 συγκυβερνήτης! Στη σχολή αυτή, πέρασαν 7 άτομα σε όλη την Ελλάδα και ο Χρήστος είναι ο πρώτος από αυτά! Για να τα καταφέρει, διάβασε πολύ και ενώ όλα του τα μαθήματα του άρεσαν, το λιγότερο αγαπημένο ήταν αυτό… της έκθεσης!

Ο Ανδρέας Βλασταράς από το 1ο Λύκειο Μεσσήνης πέρασε 1ος στην κατάταξη, στη Σχολή Ικάρων στην Αθήνα, στους 33 συνολικά εισαχθέντες από όλη την Ελλάδα. Είναι χαρούμενος, γιατί πέτυχε το μεγαλύτερο στόχο του ως τώρα και ανυπομονεί να ξεκινήσει. 

Η Βασιλική Σφονδύλη επίσης από 1ο Λύκειο Μεσσήνης πέρασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ακουγόταν πολύ χαρούμενη που θα ξεκινήσει μια νέα ζωή και που θα έχει τους φίλους της από το σχολείο, στην ίδια πόλη. Η ίδια θέλησε να ευχαριστήσει όλους τους καθηγητές που ήταν δίπλα της. 

Στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών πέρασε ο Αναστάσης Σταθόπουλος από το 4ο Λύκειο Καλαμάτας. Για τον Αναστάση αυτή ήταν και η πρώτη του επιλογή, στην οποία είχε καταλήξει μετά από έρευνα στον οδηγό σπουδών της σχολής. Πιστεύει πως η σχολή θα έχει πολλές δυνατότητες για επαγγελματική αποκατάσταση, γι' αυτό και ο ίδιος διάβασε πολύ για να επιτύχει. Δεν έβγαινε όσο ήθελε αυτή τη χρονιά και παραμέλησε και το ποδόσφαιρο που του αρέσει, αλλά τώρα μάλλον θα ξαναρχίσει να ασχολείται με τα χόμπι του. 

Από το Λύκειο της Μεσσήνης σε πολύ καλές σχολές πέρασαν ακόμη οι: Βασιλική Γεωργιοπούλου ΦΠΨ Αθήνας, Μαρία Γιαννοπούλου Φιλοσοφικών Σπουδών Κρήτης, Στέλλα Γκοτζαγιάννη Ιστορία Αρχαιολογία Καλαμάτας, Νικόλαος Δρακόπουλος Ιερατικών Σπουδών Κρήτης, Αφροδίτη Κλεφτόγιαννη Χημικό Πάτρας, Γιάννης Κοκκίνης Οικονομικών Σπουδών Αθήνας, Αδαμαντία Κόλλια Φιλοσοφία Πάτρας, Νίκος Κοσσιώρης Οικιακής Οικονομίας και Οικολογία Αθήνας, Αναστασία Κροντήρη Παιδαγωγικό Αθήνας, Κατερίνα Κωτσάκη Αρχιτεκτόνων Βόλου, Χρήστος Μάντης Εφαρμοσμένων Μαθηματικών Κρήτης, Δήμητρα Μαρκοπούλου Βιβλιοθηκονομίας Ιωαννίνων, Παναγιώτης Μουρίκης Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών Αθήνας, Σπυριδούλα Μπέκιου Παιδαγωγικό Ρεθύμνου, Βασιλική Παπακότση Φυσική Αθήνας, Παύλος Πατρινιός Πολιτικών Επιστημών Κρήτης, Αννα Ρουμπέα Οικονομικών Επιστημών Αθήνας, Μαρία Στασινοπούλου Φιλολογία Καλαμάτας, Ιάσων Τσακόπουλος Οικονομικό Αθήνας, Γιάννης Τσάμης Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Η/Υ Πάτρας, Αφροδίτη Χαραλαμποπούλου Παιδαγωγικό Αθήνας, Δημήτρης Χριστοφιλόπουλος ΑΣΠΑΙΤΕ Αθήνας. 

Η Σπυριδούλα Ακακίου από το Λύκειο Θουρίας μπήκε στην Ιατρική Πάτρας και ήταν πολύ χαρούμενη για αυτό. Δε τη φοβίζει η νέα φοιτητική ζωή, γιατί όπως λέει η ίδια, το νέο είναι μια πρόκληση. Στο εξής, που θα έχει περισσότερο ελεύθερο χρόνο, θα ήθελε να ασχοληθεί με την κιθάρα και ίσως να αρχίσει κάποιο άθλημα. 

Από το ίδιο σχολείο πέρασαν ακόμη οι: Ευσταθία Καλογεροπούλου στη Φιλολογία Καλαμάτας, η Νικολέτα Παναγοπούλου Αγγλική Φιλολογία, Παναγιώτα Κατσιμαγκλή Θεολογία Αθήνας, Διοίκηση Επιχειρήσων Αιγαίου Ειρήνη Κορομηλά, Νικόλαος Κορομηλάς Αστυφυλάκων, Κτηνιατρική Ευσταθία Κουλιέρη, Μουτσούλα Αναστασία Γεωπονικό Αθήνας, Παναγιώτης Καρτσίλης Διαχείριση Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων Αγρινίου.