Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2019 15:33

Κατάληψη στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Κατάληψη στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην Καλαμάτα

Υπό κατάληψη τελούν από σήμερα τα τμήματα Φιλολογίας και Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, που λειτουργούν στην Καλαμάτα.

Αφορμή το νομοσχέδιο για την Παιδεία, που έχει κατατεθεί από την κυβέρνηση. Σύμφωνα με ανακοίνωση, που υπογράφει ο Νίκος Αποστολόπουλος, εκλεγμένος γραμματέας του φοιτητικού συλλόγου του τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών (ΙΑΔΠΑ) η κινητοποιήσεις θα διαρκέσουν έως και την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

"Οι φοιτητικοί σύλλογοι φιλολογίας και ΙΑΔΠΑ πραγματοποίησαν έκτακτη γενική συνέλευση με αφορμή το νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί από την κυβέρνηση και αφορά την παιδεία. Η απόφαση του συλλόγου είναι συμβολική κατάληψη διαμαρτυρίας στο χώρο της σχολής από τις 7 Νοεμβρίου έως τις 11 Νοεμβρίου 2019. Η γραμματεία, η βιβλιοθήκη, η λέσχη καθώς και τα μεταπτυχιακά προγράμματα θα παραμείνουν ανοιχτά για την εξυπηρέτηση του φοιτητικού κοινού μας. Εναντιωνόμαστε στο παρόν νομοσχέδιο γιατί καταπατά τα δικαιώματα μας που έχουμε ως φοιτητές, υποβαθμίζει τις σπουδές μας και διογκώνει τα προβλήματα του ήδη κορεσμένου επαγγέλματός μας".


NEWSLETTER