Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019 19:44

“Το Θέατρο στο Νέο Σχολείο” στο 4o Λύκειο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Το 4o Λύκειο Καλαμάτας είναι ένα από τα 20 σχολεία στην Ελλάδα που επιλέχτηκαν για να υλοποιήσουν το πρόγραμμα “Το Θέατρο στο Νέο Σχολείο” κατά το σχολικό έτος 2019-2020.

Πρόκειται για εγκεκριμένο πρόγραμμα από το υπουργείο Παιδείας και αφορά τη συνεργασία σχολείων με το Εθνικό Θέατρο. Εχει σχεδιαστεί από το Εθνικό Θέατρο και συντονίζεται από την Σοφία Βγενοπούλου, σκηνοθέτη – παιδοψυχίατρο, καλλιτεχνική υπεύθυνη του Μικρού Εθνικού, και την ομάδα της.

Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι να δημιουργήσει καλλιτεχνικές γέφυρες ανάμεσα στους εφήβους και στο Εθνικό Θέατρο, και συγχρόνως να δημιουργήσει ένα δίκτυο από ευαισθητοποιημένους εκπαιδευτικούς και καλλιτέχνες που συνομιλούν και συνδημιουργούν.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από την Ειρήνη Χέλιου, καλλιτέχνιδα – εμψυχώτρια του Εθνικού Θεάτρου με εξειδίκευση στο Εφηβικό Θέατρο, και την υπεύθυνη εκπαιδευτικό του 4ου Λυκείου Καλαμάτας Μαρία Μαργαρίτη. Η κ. Χέλιου θα έχει καθοδηγητικό και υποστηρικτικό ρόλο και θα συνεργάζεται με την υπεύθυνη εκπαιδευτικό και τη σχολική θεατρική ομάδα σε όλα τα στάδια της θεατρικής διαδικασίας, από την αρχική σύλληψη έως και την παρουσίαση του θεατρικού αποτελέσματος, με την ολοκλήρωση του προγράμματος στο τέλος της σχολικής χρονιάς.