Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019 07:54

Τα μέλη της ομάδας Ρομποτικής bitbot στο δήμαρχο Μεσσήνης

Γράφτηκε από την
Τα μέλη της ομάδας Ρομποτικής bitbot στο δήμαρχο Μεσσήνης

 

 

Τα μέλη της ομάδας Ρομποτικής bitbot που κατέκτησαν τη 2η θέση στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής WRO, στην κατηγορία ρομποτικού ποδοσφαίρου, επισκέφθηκαν χθες τον δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο στο Δημαρχείο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν τα μέλη της ελληνικής αποστολής: Γιώργος Μπάκας, Νίκος Γιαννόπουλος, Κωνσταντής Καργάκος και Δημήτρης Κουτσιούκος (απουσίαζε ο μαθητής Ναπολέων Κωστούλας), οι οποίοι συνοδεύονταν από τον προπονητή τους Λεωνίδα Φίλο.

Ο δήμαρχος Μεσσήνης υποδέχθηκε τους αργυρούς νικητές της Ολυμπιάδας Ρομποτικής, που πραγματοποιήθηκε από 8 έως 10 Νοεμβρίου στο Γκιουρ της Ουγγαρίας και τους συνεχάρη για την επιτυχία τους.

“Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που μαθητές, όπως εσείς, στρέφονται στην εκπαιδευτική Ρομποτική και σημειώνουν τόσο σπουδαίες επιτυχίες. Η ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων είναι επένδυση για το μέλλον σας. Ενισχύετε τις γνώσεις σας σε σημαντικές δεξιότητες, ενώ παράλληλα ενισχύετε την αντίληψη και την επινοητικότητά σας μέσα από την ομαδική συνεργασία. Εύχομαι να συνεχίζετε με τον ίδιο ζήλο και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας ανακαλύπτοντας την τεχνολογία”, είπε ο κ. Αθανασόπουλος στα παιδιά, προσθέτοντας ότι θα ενισχύσει την προσπάθειά τους.

Τα μέλη της αγωνιστικής ομάδας της bitLab Πληροφορικής ευχαρίστησαν τον δήμαρχο Μεσσήνης για τις ευχές του και σημείωσαν ότι με την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής πήραν το εισιτήριο για την εισαγωγή τους σε Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ιδρυμα σχετικό με τη Ρομποτική.

Εξήγησαν, επίσης, ότι το ρομποτικό ποδόσφαιρο στο οποίο διαγωνίζονται, είναι από τις πιο δύσκολες κατηγορίες, καθώς τα μέλη της κάθε ομάδας καλούνται να κατασκευάσουν 2 ρομπότ συγκεκριμένων διαστάσεων και βάρους, για να αντιμετωπίσουν 2 αντίστοιχα ρομπότ της αντίπαλης ομάδας, με σκοπό να σκοράρουν τα περισσότερα γκολ.


NEWSLETTER