Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019 08:27

Με τον Μητσοτάκη συναντήθηκαν οι Μεσσήνιοι διακριθέντες στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής (βίντεο)

Γράφτηκε από την

 

Τα θερμά του συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες που διακρίθηκαν στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε εκδήλωση που έγινε χθες στο υπουργείο Εσωτερικών.

Κατά τη διάρκεια της τελετής δόθηκαν βραβεία στα παιδιά, ανάμεσα στα οποία ήταν τα μέλη της καλαματιανής ομάδας BitBot Γιώργος Μπάκας, Νίκος Γιαννόπουλος, Κωνσταντής Καργάκος, Δημήτρης Κουτσιούκος και Ναπολέων Κωστούλας.

Η ομάδα Ρομποτικής απέσπασε το αργυρό μετάλλιο στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής WRO στην Ουγγαρία με προπονητή τον Λεωνίδα Φίλο, αποδεικνύοντας πως έχει όλο το μέλλον μπροστά της. Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προσωπική επικοινωνία με τους μαθητές της BitBot, εκφράζοντας τη σιγουριά του για νέες επιτυχίες στους επόμενους διαγωνισμούς. «Μάθατε να συνεργάζεστε στα πλαίσια μιας ομάδας, να θέτετε και να πετυχαίνετε φιλόδοξους στόχους, να ξεπερνάτε τις δυσκολίες», ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Μάθατε να σκέπτεστε έξω από το κουτί, να βρίσκετε μη συμβατικές λύσεις σε συμβατικά προβλήματα. Αποδείξατε ότι διαθέτετε δεξιότητες που θα σας φανούν χρήσιμες σε όλη τη ζωή σας».

Τους μαθητές βράβευσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ενώ στην εκδήλωση έδωσε το “παρών” και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.