Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019 18:14

ΠΑΣΠ ΑΕΙ Καλαμάτας κατά ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για διασπαστική δράση που στόχο έχει την παραπληροφόρηση και την ψηφοθηρία των φοιτητών, καταγγέλλει η ΠΑΣΠ ΑΕΙ Καλαμάτας.

Στην καταγγελία της η ΠΑΣΠ σημειώνει: “Εδώ και ένα χρόνο η παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δεν συμμετέχει στις συζητήσεις-συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων και των Γενικών Συνελεύσεων, απαξιώνοντας τα θεσμοθετημένα όργανα και τη δημοκρατική απόφαση των φοιτητών που εξέλεξαν, μέσω των φοιτητικών εκλογών τους εκπροσώπους τους. Φτάνοντας στα τέλη του Νοέμβρη αυτοβούλως κατέθεσαν αίτημα για δωρεάν μετακίνηση των φοιτητών προς τον πρόεδρο και τη συνέλευση του Τμήματος Γεωπονίας, προσπαθώντας να εντυπωσιάσουν με στόχο την ψηφοθηρία, φυσικά μάταια!

Τι αρμοδιότητα έχει το Τμήμα Γεωπονίας στο Αστικό ΚΤΕΛ Καλαμάτας; Ακόμα και αν τα τμήματα είχαν την αρμοδιότητα, γιατί το αποστείλατε μόνο στο ένα από τα έξι τμήματα που εδρεύουν στις εγκαταστάσεις του πρώην ΤΕΙ; Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι από την άλλη για το ζήτημα της μεταφοράς είχαν αποφασίσει και έχουν δράσει, πραγματοποιώντας και συνάντηση με το Αστικό ΚΤΕΛ Καλαμάτας!

Ως ΠΑΣΠ καταγγέλλουμε τη διασπαστική δράση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που στόχο έχει την παραπληροφόρηση και την ψηφοθηρία των φοιτητών, ενώ παράλληλα καλούμε την παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ να δημοσιοποιήσει τις θέσεις της σχετικά με το άσυλο, το “Ν+2”, την ισοτιμία πτυχίων κολεγίων και δημόσιων πανεπιστημίων, αλλά και για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην ΑΣΟΕΕ.

Υ.Γ 1: Ποιο είναι το έργο σας εδώ και ένα χρόνο; Υ.Γ 2: Αν επιθυμείτε να συμμετέχετε στη δημοκρατική διαδικασία των φοιτητικών εκλογών θα μάθετε να σέβεστε τα θεσμοθετημένα, εκλεγμένα εκτελεστικά όργανα των φοιτητών”.