Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2012 09:25

Μηχάνημα μέτρησης αερίων ρύπων στη ΒΙΠΕ Μελιγαλά

Γράφτηκε από την
Μηχάνημα μέτρησης αερίων ρύπων στη ΒΙΠΕ Μελιγαλά

Μηχανήματα μέτρησης αέριων ρύπων θα στείλουν ή θα εγκαταστήσουν στη ΒΙΠΕ Μελιγαλά για τα πυρηνελαιουργεία της περιοχής από τη φετινή ελαιοκομική περίοδο, η ΒΙΠΕ - ΕΤΒΑ και το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Σ’ αυτό δεσμεύτηκαν αρμόδια στελέχη των δύο κρατικών φορέων στον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Π. Αλευρά που επικοινώνησε μαζί τους για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ τους έστειλε και σχετικές επιστολές.

Ειδικότερα, όπως ενημέρωσε ο κ. Αλευράς, ο κ. Ζάνης από τη ΒΙΠΕ - ΕΤΒΑ είπε ότι έχουν υποβάλει αίτημα ανανέωσης περιβαλλοντικών όρων στο υπουργείο Περιβάλλοντος και διαβεβαίωσε πως θα ενισχύσουν με εξοπλισμό τη μέτρηση των αέριων ρύπων. 

Από το υπουργείο ο κ. Χρονόπουλος διαβεβαίωσε ότι θα στείλουν μηχάνημα μέτρησης σωματιδίων. 

Ο αντιπεριφερειάρχης ανέφερε πως θα μετρώνται οι εκπομπές ρύπων όλο το χρόνο, ώστε να εντοπίζονται τα τυχόν προβλήματα και να αντιμετωπίζονται. Παρατήρησε ότι θέλει ένα ελκυστικό περιβάλλον για επενδύσεις με όρους και κανόνες, που δε θα επηρεάζουν την υγεία και το περιβάλλον. Τέλος, ανέφερε ότι «έγκαιρα έχουμε κάνει ενέργειες που να εξασφαλίζουν όρους και κανόνες στη ΒΙΠΕ Μελιγαλά, που προβλέπονται από τη νομοθεσία».

 


NEWSLETTER