Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2012 04:35

Διαμαρτυρία μαθητών Μουσικού στον Αλευρά για το πρόβλημα της μεταφοράς

Τη διαμαρτυρία τους για τα προβλήματα μετακίνησης των μαθητών εξέφρασαν χθες στον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Π. Αλευρά, μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, μαζί με μαθητές κι εκπαιδευτικούς. Η κινητοποίησή τους ήταν ενταγμένη σε πανελλήνια κίνηση διαμαρτυρίας των Μουσικών Σχολείων.
Κατέθεσαν διεκδικητικό υπόμνημα με τις θέσεις και τις προτάσεις τους, ενημέρωσαν τον αντιπεριφερειάρχη  ότι η ισχύουσα Κοινή Υπουργική Απόφαση αδυνατεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, αφήνοντας στον αέρα μαθητές και γονείς, οι οποίοι βρίσκονται σε αδυναμία να μεταφέρουν τα παιδιά τους, σε εποχές ιδιαίτερα δύσκολες για όλους.
Ζήτησαν την άμεση παρέμβασή του για την τροποποίηση της ΚΥΑ, ώστε όλα τα Μουσικά Σχολεία να συμπεριληφθούν ως διαδημοτικά - υπερτοπικά "ειδικά" σχολεία, μαζί με τα ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ στις διαδικασίες για την προκήρυξη και ανάθεση του μεταφορικού έργου που τα αφορούν, χωρίς τους περιορισμούς της απόστασης από τη σχολική μονάδα, όπως ισχύει  για τις ΣΜΕΑ. Μια τέτοια τροποποίηση είναι ιδιαιτέρως αναγκαία για το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας, που είναι και το μοναδικό καλλιτεχνικό σχολείο στο νομό.
Ο κ. Αλευράς δήλωσε τη συμπαράστασή του και διαβεβαίωσε ότι θα διαβιβάσει το αίτημά τους προς τις κεντρικές υπηρεσίες των συναρμοδίων υπουργείων.