Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2020 20:01

Καλαμάτα: Διορισμούς για την κάλυψη των κενών ζήτησαν εκπαιδευτικοί από την Κεραμέως

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Διορισμούς για την κάλυψη των κενών ζήτησαν εκπαιδευτικοί από την Κεραμέως

Με εκπροσώπους φορέων της εκπαίδευσης συναντήθηκε το Σάββατο στην Καλαμάτα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ενώ την ίδια ώρα διαδηλωτές του ΠΑΜΕ διαμαρτύρονταν για τις αλλαγές στην εκπαίδευση.

Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Μεσσηνίας Γιάννης Χριστόπουλος είπε στην υπουργό: «Εμείς οι εκπαιδευτικοί πιστεύουμε πως η παιδεία αποτελεί εθνική υπόθεση, γι’ αυτό σήμερα είμαστε εδώ να σας εκθέσουμε τις θέσεις μας, τη γνώμη μας, την αγωνία μας πώς το δημόσιο σχολείο μπορεί να εξελιχθεί σε χώρο όπου οι μαθητές, τα παιδιά μας, θα έρχονται και θα φεύγουν χαρούμενα». Ο κ. Χριστόπουλος μεταξύ άλλων ζήτησε από την υπουργό διορισμούς λέγοντας: «Ζητάμε διορισμούς για την κάλυψη όλων των κενών, γιατί δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν 22.500 αναπληρωτές στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Αναπληρωτής εκπαιδευτικός σημαίνει καλύπτω μια έκτακτη ανάγκη και όχι κενά πάγια για πάνω από 12 χρόνια».

Η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Καλαμάτας σε ανακοίνωσή της τονίζει:

«Οι σύλλογοι γονέων αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε τη δημιουργία ενός σύγχρονου δημόσιου και δωρεάν σχολείου. Ενα σχολείο που θα καλλιεργεί πολύπλευρα την προσωπικότητα και τη μόρφωση κάθε μαθητή, χωρίς να στερείται της γενικής παιδείας που έχει ανάγκη ο κάθε άνθρωπος προκειμένου να κατανοήσει τις εξελίξεις. Οπου δεν θα μπερδεύει την παιδεία με την άσκοπη συσσώρευση πληροφοριών. Παλεύουμε για ένα σχολείο όπου ο μαθητής θα μαθαίνει τους βασικούς νόμους κίνησης της Φύσης και της Κοινωνίας, θα αναπτύσσει κριτική ικανότητα, θα αναπτύσσει όλες τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά του, θα αντιλαμβάνεται τη θέση του στη φυσική και την κοινωνική πραγματικότητα, ώστε να μπορεί να παρεμβαίνει και να την αλλάζει».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER